Polis och kriminaltekniker utanför ett flerfamiljshus i Arlöv på söndagen. Polisen uppger på sin hemsida att två personer har hittats avlidna i en lägenhet och att man utreder händelsen som ett misstänkt dubbelmord.

Polis och kriminaltekniker utanför ett flerfamiljshus i Arlöv på söndagen. Polisen uppger på sin hemsida att två personer har hittats avlidna i en lägenhet och att man utreder händelsen som ett misstänkt dubbelmord. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Mördade paret hittades av hemtjänstpersonal

Polisen söker vittnen

ARLÖV. Det var hemtjänsten som hittade det mördade paret i Arlöv. Polisen tror sig ha ringat in tiden för brottet och är mycket angelägen om att få in vittnesuppgifter.

Det äldre paret hittades döda i sin bostad på Tågvirkesgatan under söndagseftermiddagen. Upptäckten gjordes av hemtjänstpersonal som slog larm.

– Hemtjänsten var där på förmiddagen och lämnade utan anmärkning. När de som avtalat kom tillbaka på eftermiddagen hittades paret döda, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Med hjälp av bland annat hemtjänstens arbetsschema har polisen lyckats ringa in den ungefärliga brottstiden till någon gång mellan klockan 10.40 och 13.50.

– Vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med personer som sett något under denna period, men även mellan klockan 09 och 15, säger Ewa-Gun Westford.

Bostaden var under måndagen fortfarande avspärrad. Polisen kommer att öka sin närvaro i Arlöv och knacka dörr för att fånga upp eventuella vittnesmål.

– Vi inväntar även resultatet från den rättsmedicinska undersökningen, säger Ewa-Gun Westford.

Omständigheter på platsen gör dock att polisen redan nu är övertygad om att ett brott ligger bakom parets död.

– Vi är helt övertygade om att det rör sig om ett grovt brott och utreder det som dubbelmord, säger Ewa-Gun Westford.

Publicerad 07 October 2019 11:47