Göran Thorsson är djuransvarig på Nils Holgerssongymnasiet. Här syns han tillsammans med djurparkens åsna.

Göran Thorsson är djuransvarig på Nils Holgerssongymnasiet. Här syns han tillsammans med djurparkens åsna. Arkivfoto: Emma Brännman

Nu invigs gymnasiets nya djurpark

Nils Holgerssongymnasiets djurpark färdigbyggd

SKURUP.

Den 1 oktober håller Nils Holgerssongymnasiet öppet hus. Samma dag invigs skolans nya djurpark.

Av
Emma Brännman

Den 1 oktober ska skolans alla smådjur vara på plats i sin nya djurpark. I djurparken kommer det bland annat att finnas gäss, ankor, getter och en åsna. Djurhagarna har byggts i samarbete mellan eleverna på byggprogrammet och på naturbruksprogrammet.

Besökare är välkomna till naturbruksgymnasiet året runt och dörren står alltid öppen för den som vill lära sig mer om djuren. Den nya djurparken är ett sätt att göra skolan mer attraktiv som besöksmål, och som skola. Samtidigt vill man tillgängliggöra kunskapen om framförallt svenska lantbruksdjur. Detta då man på skolan upplever att allmänheten kommer längre och längre bort från lantbruket. Det blir särskilt tydligt när flera tusen personer dyker upp för att bevittna någonting så naturligt som skolans kosläpp varje vår.

– Vi vill ha en öppen verksamhet där vem som helst är välkommen. Stora sällskap behöver höra av sig i förväg men annars är det bara att titta förbi. Ringer man i förväg kan vi styra upp en guidad tur med någon av eleverna, sade Göran Thorsson, djuransvarig, inför anläggningen av djurparken.

Nils Holgerssongymnasiet utbildar yrkesförare, djurskötare, bilmekaniker, anläggningsförare, husbyggare, lantbrukare och markanläggare. Här finns en stor maskinpark, mycket djur, lantbruk och körgårdar. Allt går att uppleva för den som är intresserad av gymnasieskolan den 1 oktober.

Publicerad 22 September 2019 07:00