Andreas Granqvist är inbjuden till middagen som bland annat kungen, drottningen, kronsprinsessan samt prins Daniel kommer att medverka på.

Andreas Granqvist är inbjuden till middagen som bland annat kungen, drottningen, kronsprinsessan samt prins Daniel kommer att medverka på. Foto: Ritzau Scanpix/Damir Sagolj samt Adobe Stock

Andreas Granqvist bjuds på finmiddag med kungen – oklart vad som läggs på tallriken

Menyn är än så länge hemlig

HELSINGBORG/SKÅNE.

HIF:s tillika landslagets lagkapten Andreas Granqvist och hans fru Sofie Granqvist får skippa fredagstacosen och istället ställa in sig på en finmiddag med ingen mindre än kungafamiljen nu på fredag.

Paret är nämligen inbjudna till den så kallade Sverigemiddagen, som är ett sätt för hovet att uppmärksamma personer som gjort betydande insatser i länen.

Och Granqvistarna kan tacka Landshövdingen som har föreslagit en lista på personer där Helsingborgsprofilens namn bevisligen skrivits ner. Sedan har hovet gjort ett urval och sedermera skickat ut inbjudningar.

Med på middagen bjuds även Perstorpsprofilen Leif Hylander som har en lång bakgrund inom räddningstjänsten och anses vara en av Sveriges främsta kemexperter inom brandkåren.

Även Stefan Sinteus, polisområdeschef i Malmö, får en fintallrik vid bordet på Stockholms slott. Sinteus har bland annat varit med om att starta projektet Sluta skjut – en metod som importerats från USA med syfte att få stopp på våldsvågen i Malmö.

Fotnot: Det har inte kommit till Lokaltidningens kännedom vad som kommer att stå på den kungliga fredagsmenyn denna gång. Men vad vi däremot vet är att kung Carl XVI Gustafs favoriträtt, enligt en tidigare artikel i Expressen, är Tullgarnspaj. "Den är väldigt tung. Mycket grädde och mojj", beskrev kungen favoriträtten i kvällstidningens intervju.

Om paret Granqvist kommer bjudas på denna enligt kungen "väldigt tunga" rätt nu på fredag återstår att se.

Publicerad 18 September 2019 14:04