Sjöräddningen, sjöräddningssällskapet och kustbevakningen kunde rädda de fyra personerna i segelbåten. Bilden är en genrebild.

Sjöräddningen, sjöräddningssällskapet och kustbevakningen kunde rädda de fyra personerna i segelbåten. Bilden är en genrebild. Foto: Sjöfartsverket

Fyra räddade efter sjödrama i natt

Sjöräddningssällskapet, sjöfartsverket och kustbevakningen ryckte ut tillsammans

FALSTERBO.

Omkring 100 meter ut från land gick segelbåten på grund i höjd med Falsterbo. På grund av ovädret kunde fyra i besättningen inte ta sig från båten utan hjälp, utan tre av dem fick evakueras med helikoptern. Kaptenen stannade på fartyget tills båten var säkrad.

Klockan 21.06 tisdagen den 10 september gick storlarmet om en segelbåt med fyra i besättningen i sjönöd. Det rådde oväder i området och vågorna gick höga.

– Vi skickade stora resurser till platsen.

Sjöräddningssällskapet i Falsterbo och Trelleborg ryckte ut, liksom kustbevakningen och Sjöräddningens helikopter, säger Ann-Louise Karlsson som är pressinformatör vid flyg- och sjöräddningscentralen.

Tre personer vinschades upp i helikoptern, medan kaptenen valde att stanna på segelbåten tills fartyget var säkrat.

– Sjöräddningsinsatsen slutade nyss och alla fyra är på land utan att ha ådragit sig några skador, förklarar Ann-Louise Karlsson.

Vad som orsakade att båten gick på grund är ännu oklart.

Publicerad 11 September 2019 00:00