En kvarglömd gympapåse tros ligga bakom att eleverna fick flytta undervisningen från sitt vanliga klassrum.

En kvarglömd gympapåse tros ligga bakom att eleverna fick flytta undervisningen från sitt vanliga klassrum. Foto: Mostphotos.

Stinkande gympapåse stoppade undervisning – klassrum stängdes i dagar

"Vi har gått igenom allt"

HEDESKOGA.

En odör av sällan upplevt slag ledde till att undervisningen i ett klassrum på Hedeskoga skola fick stoppas. Efter undersökning tror skolan att man hittat boven i dramat - en kvarglömd gympapåse.

Av
André Kvist

Det var i slutet av förra veckan som det luktade så obehagligt i korridoren att skolledningen stängde undervisningen i ett klassrum intill. Eleverna fick istället ha uteaktiviteter och använda matsal och församlingshem på andra sidan gatan.

Torsdagen och fredagen fick klassrummet stå tomt, rapporterar Ystads Allehanda. På måndagen den 9 september undersökte kommunens fastighetsavdelning, ett saneringsföretag och en ventilationsfirma platsen för att försöka identifiera problemet med stanken.

– Vi har gått igenom allt och tror att vi löst problemet, säger Camilla Svensson, biträdande rektor, till tidningen.

Det visar sig att en kvarglömd gympapåse hängde i korridoren. Påsen och innehållet av kläder har tagits bort och efter att man vädrat hoppas man att stanken försvinner och eleverna kan återvända till sitt klassrum.

Publicerad 10 September 2019 00:00