Någon försökte förgifta familjens hundar. Bilden är ett montage.

Någon försökte förgifta familjens hundar. Bilden är ett montage. Foto: Otsphoto/Adobe Stock

Polisen misstänker: Råttgift skulle döda familjens hundar

Dosor med dödliga giftet utplacerade på villatomten

VELLINGE.

När villaägarna var ute på sin tomt såg de dosor fulla med bitmärken. Det visade sig vara råttgift, som någon förmodligen lagt ut för att döda familjens hundar.

Det var fredagen den 6 september som familjen gjorde den skrämmande upptäckten. På tomten låg det två små dosor, söndertuggade, men utan att något att innehållet hade läckt ut.

– Enligt anmälan är det frågan om dosor med råttgift, berättar Tina Olsson, som är pressinformatör vid polisen i Trelleborg.

Händelsen har polisanmälts som spridande av gift eller smitta, förgörning med gift, ett brott som kan ge flera års fängelse.

Det är andra gången på ett par veckor som försök att förgifta hundar polisanmälts i Vellinge.

Den 25 augusti polisanmälde en familj att deras hund hade blivit förgiftad i anslutning till hemmet. För att försökta rädda hundens liv åkte veterinär till familjen och gav den första hjälpen. Det är oklart om den hunden klarade sig.

Den här gången klarade sig hundarna, tack vare att behållarna för råttgift var intakta trots att de blivit delvis sönderbitna. Hade de ätit av råttgiftet hade det bara krävts lite medel för att de skulle dö, då ämnet ger dem allvarliga inre blödningar.

Publicerad 10 September 2019 05:30