En tillfällig ramp snickrade Carina Remegius på sitt förra hus. Genom att skapa en

En tillfällig ramp snickrade Carina Remegius på sitt förra hus. Genom att skapa en "hjälp-ring" i Hässleholm hoppas hon som nyinflyttad kunna få både renoveringshjälp och nya vänner. Foto: Privat

Carina vill skapa en "hjälp-ring" för husfix och nya bekantskaper

Som nyinflyttad saknade hon en hjälpande hand

HÄSSLEHOLM.

Carina Remegius är relativt nyinflyttad i Tormestorp utanför Hässleholm. Att inte känna någon på orten blev ett problem när hon började renovera sitt boende. Därför tog hon tag i problemet genom att starta upp en "hjälp-ring".

– På andra ställen där jag bott har jag alltid kunnat ta hjälp av vänner och bekanta om man behövt ett extra handtag eller mer muskler när jag renoverat. Men jag insåg nu efter flytten när jag började renovera att jag inte har några sådana kontakter här, därför la jag ut ett inlägg på Facebook där jag efterlyste folk som vill hjälpa varandra med mindre renoveringar och husfix, berättar Carina Remegius.

Ett 15-tal människor hörde av sig och tyckte det var en bra idé och Carina hoppas nu kunna dra ihop en träff så att de kan lära känna varandra och får ett ansikte på alla.

– Jag har en del erfarenhet av renovering själv men det krävs inte att man har några förkunskaper för att få vara med. Jag tror mer på att skapa en grupp där alla är bra på olika saker och även om man inte har renoverat tidigare så kan man alltid hjälpa till med något. Ofta kanske det bara är ett extra par händer som behövs eller sällskap och det tror jag att de flesta kan bidra med.

Hon ser det också som ett sätt att knyta nya kontakter som nyinflyttad men trivs också med att kunna hjälpa andra som är i behov av det.

– Jag tror att om man ger tid till någon så får man också tid tillbaka. I dagens samhälle handlar mycket om att bara bry sig om sig själv men jag tycker det är roligt att kunna hjälpa andra utan att det ska kosta några pengar och i förlängningen kanske det kan bli både trädgårdsdagar och matlagningskvällar, säger Carina Remegius.

Hon har tidigare varit med och startat "Hittepågruppen" på Österlen, där en grupp skapades för att hitta på saker och göra utflykter tillsammans.

– Den blev väldigt uppskattad och även om det känns som jag kommer att jobba lite för att få ihop en grupp här i Hässleholm så tror jag att det kan bli bra. Det är mycket man kan göra själv på ett hus, bara man är några stycken som kan hjälpas åt.

Publicerad 10 September 2019 00:00