Pojkarna fotograferades när de använde levande ankor som fotbollar.

Pojkarna fotograferades när de använde levande ankor som fotbollar. Arkivfoto: ANJA DEGERHOLM

Anmälan: Pojkar spelade fotboll med levande änder

Polisen berömmer den rådiga anmälaren

ESLÖV.

Hundägaren såg hur tre tonårspojkar såg ut att spela fotboll med levande änder. När han fotograferade dem hotade de att sparka ihjäl hans hund, men han kunde ta sig från platsen. Nu har polisen fått fotografierna.

Det var måndagen den 9 september som mannen var ute och gick i Trollsjöområdet, när han såg tre stycken tonårspojkar som gav sig på djuren.

– De sparkade mot flera ankor och mannen såg hur sparkarna träffade ett antal gånger, berättar Mats G Odestål som är kommunpolis i Eslöv.

Enligt uppgift till Lokaltidningen såg det ut som om ungdomarna sparkade fotboll med änderna.

Mannen tog och fotograferade de tre unga männen och då blev de omedelbart hotfulla.

– Minst två av dem gick emot honom och sa att de skulle sparka ihjäl hans hund om han gick till polisen eller inte försvann från platsen, säger Mats G Odestål.

Mannen gick från platsen och kontaktade polisen direkt.

– Han gjorde allt rätt, det var jättebra att han fotograferade, för nu har vi goda möjligheter att hitta gärningsmännen. Den här typen av brott upprör alla, konstaterar Mats G Odestål. Samtidigt tycker han det var rätt att inte konfrontera ungdomarna.

– Då hade det kunnat bli ännu värre, tack vare den här privatpersonen har vi mycket gott hopp om att hitta gärningspersonerna, förklarar Mats G Odestål.

Publicerad 10 September 2019 10:33