86 motorcyklar körde i förra årets kortege.

86 motorcyklar körde i förra årets kortege. Foto: Kalle Lindgren

MC-kortege på lördag för att stötta cancerfond

"Vi vill bidra och göra något för att hjälpa till i kampen mot denna sjukdom"

HJÄRNARP.

På lördag den 24 augusti kommer 180 motorcyklar att lämna Tommy Nordberghs Åkeris parkering i Hjärnarp. – Pengarna går direkt till Stefan Paulssons cancerfond och stiftelse, säger Thomas Eriksson, som var med och startade projektet.

Av
Wilma Andersson

Det här blir andra året i rad som fyra skånska företag arrangerar en motorcykelkortege för Stefan Paulssons cancerfond. Thomas Eriksson, från företaget Kranpunkten, föreslog projektet förra året.

– Min dotter Lina och jag var med i en kortege mot prostatacancer förra våren, och då fick vi idén att göra en liknande för Stefans cancerfond, säger Thomas.

Stefan Paulsson, som bland annat startade företaget Kranpunkten i Förslöv tillsammans med sin bror, gick bort i cancer 2008. Familjen startade därefter en cancerfond i hans namn. De köpte dessutom en stuga i Lindvallen där cancersjuka kan umgås med sina familjer på en veckas betald skidsemester. Det är till de här två ändamålen pengarna från helgens kortege ska gå.

Efter att ha mist två goda vänner och kollegor känner vi att vi vill bidra och göra något för att hjälpa till i kampen mot denna sjukdom.

– Stefan Paulsson var en väldigt god vän, kompis och kollega till oss alla som är med och arrangerar kortegen, så att hedra honom och samtidigt bidra till den fond som familjen drog igång efter hans bortgång betyder mycket för oss, säger Thomas.

– Vi miste ytterligare en kollega i vintras som också drabbades av cancer, så efter att ha mist två goda vänner och kollegor känner vi att vi vill bidra och göra något för att hjälpa till i kampen mot denna sjukdom.

När Thomas och Lina Eriksson fick idén 2018, rekryterade de vänner från tre andra skånska företag, Tommy Nordberghs Åkeri, Kvidinge Plåtslageri och Kille Entreprenad, och tillsammans arrangerar de evenemanget. I år kommer kortegen att köra upp till Markaryd och sedan ta småvägarna tillbaka till slutmålet Valhall i Ängelholm, där restaurang Nimt och Bjärefågel sponsrar med mat till deltagarna.

– Förra året var det en fantastisk uppslutning. Vi fick vi in 30 000 kronor, då var det 86 motorcyklar i kortegen, och i år har vi 180 personer anmälda så det kan nog bli lite mer, säger Thomas.

Bortgångne Stefan Paulssons fru Anita Paulsson välkomnar initiativet.

– Det är ett jättefint initiativ, det är fantastiskt att man fortfarande tänker på Stefan elva år senare. Alla är så godhjärtade. Imorgon hade Stefan fyllt 52 år så detta infaller verkligen på en speciell dag, säger hon till Lokaltidningen.

Publicerad 23 August 2019 10:46