Kristina Månsson har god hjälp av sin familj, bland andra systern Karin Johansson, för att driva verksamheten Ninnas skafferi i Östra Kvarn.

Kristina Månsson har god hjälp av sin familj, bland andra systern Karin Johansson, för att driva verksamheten Ninnas skafferi i Östra Kvarn. Foto: Martin Wingren

Valde smörrebröd framför chefsjobb

Satsade på att öppna eget

ÄNGELHOLM.

Kristina Månsson valde att lämna sitt chefsjobb i Åstorps kommun och satsa på att öppna eget. Nu har hennes smörrebrödsbutik varit igång i ett år.

Av
Martin Wingren

– Första året har varit som i en torktumlare med mycket att sätta sig in i. Men det har varit spännande och verksamheten har börjat bli etablerad, det har spridit sig från mun till mun, säger Kristina Månsson som driver Ninnas skafferi i Östra Kvarn och som passar på att fira 1-årsjubileumet helgen 24-25 augusti med extraevent.

Hon lämnade jobbet som chef på arbetsmarknadsenheten efter 20 år för att satsa på att starta eget. Nu arbetar hon halvtid inom kommunen och halvtid med sin verksamhet.

– Jag har alltid fascinerats av företagande och ville styra min arbetstid och arbetsmiljö själv. Jag jobbar mycket men man gör det för sig själv, säger Kristina Månsson som tidigare drivit bland annat auktionsfirma.

Valet föll på att börja tillverka smörrebröd, skånska sådana som hon kallar sina varianter på de klassiska danska. Gästerna har upptäckt verksamheten och framöver hoppas Kristina Månsson kunna sälja in fler beställningsjobb till företag och föreningar såväl som privatpersoner.

– Det är kul att se gästerna sitta här ute och njuta av omgivningarna, det är väldigt fint här att sitta här nere vid ån. Det är en lantlig miljö som passar perfekt, jag ville inte finnas inne i centrum där det är mer konkurrens, säger Kristina Månsson som framöver även ser framför sig att arrangera exempelvis musikkvällar och samverka med andra matproducenter.

Publicerad 14 August 2019 11:15