Foto: Arkivbild

Våldsdådet: Nu är brottsrubriceringen klar

Senast i morgon kommer åklagaren fatta beslut om häktning

KRISTIANSTAD.

Den 25-årige man som under tisdagsmorgonen anhölls som gärningsman efter dramat på Norretull på måndagen misstänks för grov misshandel och olaga frihetsberövande. Det framgår enligt de handlingar som nu skickats till Kristianstad tingsrätt.

Av
Anders G Bergquist

Det var strax innan lunch på måndagen som ett stort polispådrag drog i gång vid Norretull i centrala Kristianstad. Det efter att två nakna män setts springa runt på taken och även försökt ta sig in i flera lägenheter.

Initialt rådde det stor förvirring om vem som var gärningsman och vem som var offer. Under måndagskvällen kunde dock polisen bekräfta att en av de nakna männen var gärningsmannen. Han hade hållit den andra nakna mannen, samt ytterligare en man fången och enligt uppgifter torterat dem i timmar. Ett av brottsoffren visade sig senare vara ett tidningsbud som försvunnit från sin rond.

Kammaråklagare Marie-Louise Holmberg som håller i ärendet har inte velat kommentera vad den anhållne mannen är misstänkt för, men enligt uppgifter som Lokaltidningen tagit del av, rör det sig om grov misshandel och olaga frihetsberövande.

De två brottsoffren har fått målsägarbiträden som kommer att företräda dem under rättegången och den misstänkte har fått en advokat.

Vi kunde i går berätta att mannen inte anhölls inom den normala tidsgränsen på sex timmar. Det sker normalt bara om den misstänkte är kraftigt påverkad eller mår psykiskt dåligt.

I begäran om offentlig försvarare framgår att mannen förhördes ordentligt först drygt ett dygn efter brottet. Hans advokat Peter Olofsson var då på plats.

Senast i morgon vid lunch kommer åklagaren besluta om den misstänkte ska begäras häktad.

Publicerad 14 August 2019 16:20