En 30-årig man hemmahörande i ett samhälle norr om Halmstad är misstänkt för en rad brott i Vallberga i november ifjol. Däribland skadegörelse av fönster på skolan samt skadegörelse, hemfridsbrott och ofredande mot en kvinna i hennes bostad.

En 30-årig man hemmahörande i ett samhälle norr om Halmstad är misstänkt för en rad brott i Vallberga i november ifjol. Däribland skadegörelse av fönster på skolan samt skadegörelse, hemfridsbrott och ofredande mot en kvinna i hennes bostad. Foto: Rickard Gustafsson

Skolvandal avslöjas av DNA-bevis

30-åring åtalas för fyra brott i Vallberga

VALLBERGA.

En 30-årig man åtalas för en rad brott i Vallberga. däribland skadegörelse på skolan. Mannen vare sig erkänner eller nekar men mannens blod har hittats vid brottsplatsen. Mannen är också misstänkt för hemfridsbrott, ofredande och skadegörelse efter intrång hos en kvinna i Vallberga.

Av
Rickard Gustafsson

Den 30-årige mannen är skriven i ett samhälle norr om Halmstad och befann sig under en helgkväll i november ifjol i Vallberga.

Under vistelsen har åklagaren skrapat ihop fyra åtalspunkter i den stämningsansökan som lämnats in till Halmstads tingsrätt.

I den första åtalspunkten som handlar om skadegörelse misstänks 30-åringen ha krossat en ruta på Vallbergaskolan. Vid brottsplatsundersökningen fann polisens tekniker blod vid fönstret och dna-analysen visar att blodet kommer från 30-åringen.

Under kvällen och natten ska mannen också ha ofredat en kvinna i hennes bostad. Efter att ha bankat på fönsterrutorna, så att rutan krossades, vaknade kvinnan och när hon kom ut för att se vad som stod på ska 30-åringen ha knuffat henne i bröstet och därefter trängt sig in i huset.

Även här har polisen funnit blodspår som knyter mannen till kvinnans bostad.

30-åringen har i förhör vare sig nekat eller erkänt de fyra brott (två fall av skadegörelse, ofredande eller hemfridsbrott) han misstänks för.

Publicerad 13 August 2019 00:00