Mor försökte hoppa från balkong – misshandlades och ströps av nydumpad son

36-åringen tog strypgrepp på sin mamma

HELSINGBORG.

Den nydumpade sonen misshandlade sin mamma med slag och tog strypgrepp på henne. Han förstörde också flera fönster i sin ex-flickväns bostad. Samma polis gjorde ingripanden på grund av mannen vid tre tillfällen samma dag.

Av
Felix Alnemark

Det var den 28 juni i år som den 36-årige mannen dumpades av sin flickvän efter ett bråk. Han åkte då till hennes lägenhet under eftermiddagen men blev inte insläppt. Ex-flickvännen larmade polisen eftersom mannen var hotfull men 36-åringen hann lämna platsen innan polisen anlände.

Vid klockan 18 åkte han hem till kvinnan på nytt. Han krossade en fönsterruta genom att från gatan kasta en burk mot henne på balkongen. Med våld krossade han också ytterligare två fönsterrutor.

Kvinnan larmades polis på nytt som tog 36-åringen till sjukhus på grund av skärsår i armarna han orsakat sig själv när han krossade fönster. Därefter släpptes han.

36-åringen ringde då sin mor som under tiden hade hämtat upp hans kläder i ex-flickvännens lägenhet. Mannen var arg på sin mor som han menade samarbetar med ex-flickvännen och han hotade att döda henne.

Efter det åkte mannen hem till sin mor. Där lade han sig över henne i en liggfåtölj med hela sin tyng och tog strypgrepp på henne med båda händerna så att hon fick andnöd. Han slog henne flera gånger och hotade henne med en halvmeter stor kvinnostaty han håller i ena handen. Modern trodde att hon skulle dödas av sonen och gjorde stort motstånd genom att riva honom.

Modern tog sin loss men sonen drog henne i håret "som en docka". Modern sprang då ut på balkongen för att hoppa från den för att undkomma men sonen stoppade henne. Medan sonen gick in för att leta efter ett halsband som modern dragit sönder i tumultet såg hon sin chans och flydde lägenheten. Hon tog sig ner i källaren där hon larmade polisen.

Tre polispatruller skickades till platsen och grep 36-åringen. En av poliserna var med under alla tre ingripandena den dagen. Mannen anhölls samma kväll och häktades två dagar därpå.

Nu döms han till skyddstillsyn för misshandel, olaga hot mot modern, skadegörelse och ringa narkotikabrott. Han frikänns dock från olaga hot mot ex-flickvännen då hennes berättelse enbart, inte räcker som bevisning.

Publicerad 13 August 2019 16:10