Någon tände eld på röret i klätterställningen så att plasten smälte sönder. Därefter har Skurupshem spärrat av ingångarna till röret.

Någon tände eld på röret i klätterställningen så att plasten smälte sönder. Därefter har Skurupshem spärrat av ingångarna till röret. Foton: Angelica Björk

Lekplatsen stod i lågor – då ryckte grannarna ut

Okänd tände eld på klätterställning mitt i bostadsområdet

SKURUP.

Angelica och Peter Björk blev vittnen till en brand på lekplatsen mitt i bostadsområdet. Tack vare deras insats kunde branden snabbt släckas.

Av
Emma Brännman

Natten mellan fredag och lördag upptäckte Angelica Björk och hennes man, Peter, att det brann på lekplatsen utanför deras hem på Östergård.

– Vi gick upp tidigt för att vi skulle åka till Ullared. Klockan var ungefär fyra när jag tittade ut och såg att det lyste på lekplatsen. Vi förstod snart att det brann och då tog Peter vår brandsläckare och sprang ut, berättar Angelica Björk.

Han fick stopp på elden och mötte en kvinna med hund som redan hade slagit larm. Både brandkår och polis var snabbt på plats.

– Brandkåren kontrollerade så att elden var släckt och berömde Peter för hans insats. Man undrar vad som hade kunnat hända om inte vi hade varit uppe och sett det, om det hade blåst eller varit torrt. Lekplatsen ligger mitt i bostadsområdet och det är uppenbart att branden var anlagd. Jag förstår inte att man inte tänker mer på konsekvenserna det kan få när man gör något sådant, säger Angelica Björk.

Polisen bekräftar att en anmälan om skadegörelse genom brand upprättats mellan 03 och 04 på lördagsmorgonen.

– Det är en okänd gärningsman som har tänt eld på klätterställningen så att skada har uppstått, säger kommunpolis Sara Schön.

Publicerad 12 August 2019 10:40