Burarna är klimatanpassade.

Burarna är klimatanpassade. Foto: Ica Maxi Toftanäs

Ica-handlaren som skaffat en säker hundparkering

Nu finns hundparkering utanför matbutiken

MALMÖ.

Känns det otryggt att lämna din fyrbenta vän utanför affären? Numera finns det en tryggare lösning: en hundparkering där hunden är i säkert förvar medan husse och matte handlar.

Denna artikel är en återpublicering.

Utanför Ica Maxi Toftanäs står numera två burar för hundar. Det är en hundparkering där kunder kan lämna sina hundar medan de handlar. Man öppnar och låser med sitt egna nyckelkort.

– Säkerheten har varit det viktigaste, kunderna ska känna sig trygga att hunden med är i säkert förvar, sägare Hasse Gunnarsson, butikschef på Ica Maxi Toftanäs.

"Reaktionerna har varit väldigt positiva"

Endast ett fåtal butiker i hela landet har den här lösningen, berättar han.

–Vår butik har varit lite av en testpilot. Vi har haft burarna i snart en månad nu och reaktionerna har varit väldigt positiva. Det ger ett bra mervärde till kunderna, säger Hasse Gunnarsson.

Burarna är klimatanpassade, det vill säga utrustade med golvvärme och en fläkt som går i gång när temperaturen överstiger 20 grader. Något som Hasse Gunnarsson tror kommer att göra att de blir ännu mer populära under sommarhalvåret. De desinficeras automatiskt med UV-ljus efter varje hundbesök. Kostnaden är tre kronor för 15 minuter och åtta kronor för 60 minuter, som dras från ens kort. Hundparkeringen har blivit godkänd av bland annat Länsstyrelsen.

Kan de två burarna utanför er butik komma att utökas?

– Precis som allting annat i vår business beror det på efterfrågan, säger Hasse Gunnarsson.

Publicerad 17 July 2019 00:00