Den politiske vilden har nu blivit en fråga för tingsrätten.

Den politiske vilden har nu blivit en fråga för tingsrätten. Arkivfoto: ANDERS G BERGQUIST

Politisk vilde riskerar vräkning

Stäms för fyra obetalda hyror

KRISTIANSTAD.

När det avslöjades att den vänsterpartistiske toppkandidaten i Kristianstad dömts för ett stort antal brott sparkades han ut och blev politisk vilde. Nu har han stämts av det kommunala bostadsbolaget ABK som vill vräka honom. Trots att han regelbundet deltar i kommunala möten har inte delgivningspersonen kunnat nå honom för att ge honom stämningen.

Av
ANDERS G BERGQUIST

I samband med valet avslöjade Kristianstadsbladet att vänsterpartisten dömts för bland annat narkotikabrott, narkotikasmuggling och misshandel. Partiet uppmanade honom att hoppa av från sina uppdrag, men istället hoppade han av partiet. För att få så mycket makt som möjligt inledde han ett samarbete med Sverigedemokraterna och det har lett till att han fått flera kommunala uppdrag.

Samtidigt har ABK försökt att få in hyror från honom för en bostad han hyr av dem. Enligt Kristianstadsbladet är hyresskulden nu uppe i 25 000 kronor och de har under flera månader försökt få honom vräkt.

Det har dock misslyckats, eftersom man inte kunnat delge honom beslutet, och han har vägrat att hämta ut de brev som har skickats.

Mannen har under hösten och våren suttit på ett antal politiska möten, men dit har inte delgivningsmannen gått.

ABK har nu tröttnat och stämt mannen vid tingsrätten.

Publicerad 20 June 2019 11:55