En man plockade upp och la flera måsungar i en säck och försvann. Vad som hänt med fåglarna är oklart. Polisen har upprättat en anmälan om djurplågeri. Obs, bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

En man plockade upp och la flera måsungar i en säck och försvann. Vad som hänt med fåglarna är oklart. Polisen har upprättat en anmälan om djurplågeri. Obs, bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Florian Andronache/Adobe Stock

Man stoppade måsungar i en säck och försvann – allt fångades på film

Händelsen rubriceras som djurplågeri

MALMÖ.

På en bakgård på Djäknegatan såg en person hur mannen verkade påtagligt irriterad över ett gäng måsungars skänande. Han plockade upp och la dem i en säck och försvann.

Av
Andreas Holm

– Allt fångades på film efter att en anställd på ett företag i närheten filmade allt med sin mobil. Vi har både det materialet och bra vittnesmål hur mannen såg ut, säger Eva-Gun Westford, polisens presstalesperson.

Händelsen rubriceras som djurplågeri. Det är oklart vad som hänt med måsungarna. I nuläget finns ingen identifierad misstänkt eller frihetsberövad, men då allt fångades på film tror polisen att chanserna är goda till att hitta mannen.

Nyligen inträffade en annan incident med en fågel i Malmö. En man och en kvinna misstänktes då för kidnappning efter att ha tagit en mås utomhus och tagit in den i en lägenet i närheten av Värnhem.

– De såg hur en man gick fram med en håv och fångade in en mås på innergården. Därefter kom en kvinna med en stor låda och tillsammans bar de in fågeln i en lägenhet, berättade Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling för Lokaltidningen kort efter händelsen.

Publicerad 20 June 2019 13:00