Under sin första säsong i HIF-tröjan stod han för 16 mål på 27 seriematcher och blev även årets HIF:are 2018.

Under sin första säsong i HIF-tröjan stod han för 16 mål på 27 seriematcher och blev även årets HIF:are 2018. Foto: Pressbild

HIF jobbar på ersättare till målskytten som nu lämnar

Andri Bjarnason säljs efter 1,5 år i klubben

HELSINGBORG. 30 poäng på 38 tävlingsmatcher under ett och ett halvt års tid för di röe. Isländske Andri Bjarnason har på kort tid lämnat avtryck i Helsingborgs IF.

Men nu är sagan som forward hos "Mjölkkossan" till ända, i alla fall för den här gången.

Klubben säljer nu honom till Kaiserslautern, som spelar i andraligan i Tyskland. Bjarnason hade ett halvår kvar på kontraktet med HIF.

– Andri har jobbat hårt sedan han kom hit och var en stark bidragande faktor till det allsvenska avancemanget förra året. Vi är glada för hans skull och önskar honom stort lycka till, säger Robin Lundgren, administrativ chef i HIF, i ett uttalande.

Så här säger han själv:

– De senaste 1,5 åren har varit riktigt bra och jag är tacksam för allt denna klubb gett mig. Jag vill tacka alla som arbetar för föreningen och naturligtvis supportrarna för stödet jag och laget alltid fått. Det känns bra att ha åstadkommit någonting med HIF innan man lämnar i och med avancemanget förra säsongen. Avslutningsvis vill jag önska alla stort lycka till under resten av säsongen och litar på att HIF spelar i Allsvenskan även nästa år, säger Andri Bjarnason.

Helsingborgs IF, som i helgen presenterade Henrik Larsson som ny tränare för seniorlaget efter sparkade Per-Ola Ljung, jobbar nu på en ersättare skriver föreningen i ett pressutskick.

Publicerad 18 June 2019 09:53