En ledig polis satte stopp för vansinnesfärden innan någon kom till skada, genrebild.

En ledig polis satte stopp för vansinnesfärden innan någon kom till skada, genrebild. Foto: Mostphotos.

Vansinnesfärd i undermålig bil – man i 80-årsåldern åtalas

Körde mot mötande trafik flera gånger

SIMRISHAMN.

En äldre man åtalas nu för vårdslöshet i trafik. Det var en tjänstledig polis som lade märke till kraftigt vinglande över till motsatt körfält och som fick stopp på fordonet.

Av
André Kvist

Bilfärden i november i fjol slutade nästan i katastrof. Den äldre herren körde ett fordon som saknade registreringsskylt fram, hade vitt ljus bakåt och två stopplyktor var ur funktion. Vidare var bilens vindruta skadad vid förarens plats vilket begränsade sikten. Färden gick från Simrishamn till Lunnarp innan den tog slut.

Det som åklagaren tagit fasta på är sättet som mannen i 80-årsåldern framfört fordonet. Vid upprepade tillfällen har han kommit över i mötande körfält och tvingat bilister att väja för att undvika kollision.

En tjänstledig polis beskriver hur fordonet vinglade över körbanan och hen slår larm, samt träder i tjänst för att få stopp på bilisten. Efter en stunds signalerade stannar mannen och direkt lägger polisen märke till bilens brister. Mannens körkort omhändertas på plats. I bilen befann sig ytterligare en man.

Mannen åtalas nu vid Ystad tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik, han förnekar brott.

Publicerad 11 June 2019 10:04