Robin Holmberg (bilden) är orolig.

Robin Holmberg (bilden) är orolig. Foto: Martin Wingren samt Peter Wemmert/Kameratrollet

Flygbussen mellan Ängelholm och Helsingborg hotad: "Vore negativt för regionen"

Kommunalråd ska träffa bussbolag

HELSINGBORG/ÄNGELHOLM.

För få passagerare gör att flygbusslinjen mellan Helsingborg och Ängelholms flygplats kan komma att dras in. Nu agerar Ängelholms kommunalråd för att rädda kvar linjen.

Det är Bergkvara buss som kör linjen från Helsingborg till flygplatsen i Ängelholm. Och att bolaget nu hotar med att dra in busslinjen oroar bland andra Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm.

– Flygplatsen är viktig för regionen och företagen här. Den gör det möjligt att man kan bo i kommuner som Ängelholm, Höganäs, Båstad, Helsingborg och Åstorp men ändå jobba i Stockholm. Det är klart att alla grejer som kan uppfattas leda till sämre tillgänglighet till flygplatsen är negativt för vår region, säger han.

Den 19 juni ska delar av kommunledningen i Ängelholm träffa Bergkvara buss tillsammans med ledningen för flygplatsen, för att diskutera saken.

Det är klart att det ändå är bättre att åka flera i ett fordon än att man tar bilen eller taxi en och en

M-politikern vill höra hur bussbolaget ser på saken, bli uppdaterad på hur resandet ser ut i dag och tillsammans med parterna se om det finns förändringar att göra för att kunna behålla linjen.

Kanske finns det sätt att göra färden från Helsingborg till flygplatsen snabbare, och på vis kunna locka fler resenärer, funderar Robin Holmberg.

– I så fall vore det positivt. Men de kanske har egna idéer. Det viktigaste är att träffa dem och få prata.

Är det rimligt att köra med bussar som bara innehåller ett fåtal passagerare?

– Det är klart att det ändå är bättre att åka flera i ett fordon än att man tar bilen eller taxi en och en. Sedan finns det såklart alltid en gräns när det inte bär sig men den diskussionen måste vi ju ha.

Publicerad 07 June 2019 11:57