Vraket efter det enmotoriga flygplan av typen Titan T-51 Mustang bevakades av polis natten till torsdagen. Tekniker kommer undersöka flygplanet.

Vraket efter det enmotoriga flygplan av typen Titan T-51 Mustang bevakades av polis natten till torsdagen. Tekniker kommer undersöka flygplanet. Foto. Ritzau Scanpix/ Johan Nilsson

Pilot omkommen i flygkrasch – oklart vad som orsakade olyckan

Stort område avspärrat under natten

JULARP. Piloten till det enmotoriga plan som under onsdagskvällen störtade utanför Jularp har avlidit. Det bekräftar polisen. Vad som orsakade olyckan som flera personer blev ögonvittne till är fortfarande oklart.

Det var strax efter klockan 20 på onsdagskvällen som ett plan störtade i närheten av Jularp utanför Höör. Sjö- och flygräddningen sattes in att lokalisera flygplanet och polisen spärrade av ett stort område.

Det var initialt oklart hur det gått för piloten som var den enda person som befann sig på det lilla enmotoriga planet, men under natten kunde polisen bekräfta att han omkommit.

Mannens anhöriga har nu underrättats.

I samband med kraschen skadades en luftburen elledning, vilket orsakade strömavbrott i delar av området. Det kunde dock åtgärdas snabbt och strax efter klockan 22 var strömmen åter.

– Vi har satt in stora resurser i området och allt har gått som vi planerat, berättar Rickard Lundqvist, informatör på polisens ledningscentral.

Polis på plats och spärrar av ett större område där planet störtat.

Polis på plats och spärrar av ett större område där planet störtat. Foto. Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Vad som orsakat olyckan är ännu oklart. Men enligt vittnen till händelsen ska planet fått någon form av problem som slutade med en okontrollerad krasch.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Publicerad 06 June 2019 06:21