Tomas Olsson är i mål efter 60 mil till fots genom Sverige. Här syns han vid stoppet i Örkelljunga.

Tomas Olsson är i mål efter 60 mil till fots genom Sverige. Här syns han vid stoppet i Örkelljunga. Foto: Mikael Öhrn

Tomas i mål efter 60 mil till fots: ”Yes jag klarade det!”

Har samlat in nära 300 000 kronor till Cancerfonden

ÖRKELLJUNGA/HELSINGBORG.

I går den 2 juni gick Tomas Ohlsson i mål på Sundstorget efter 60 mil till fots från Stockholm ner till Helsingborg. – Hela vägen in till Helsingborg och fram till Sundstorget var det väldigt mycket känslor, säger en glad men trött Tomas Ohlsson.

Av
Sarah Bernshed

Det var den 27 april som Örkelljungabon Tomas påbörjade resan till fots från Stockholm till Helsingborg med målet att samla in 200 000 kronor till Cancerfonden, något som Lokaltidningen tidigare har berättat om.

I fredags stannade han till i Örkelljunga och fick då sällskap av 600 personer som sprang med honom för att bidra till insamlingen. I går eftermiddag skedde alltså målgången i Helsingborg, helt enligt plan.

– Hela vägen in till Helsingborg och fram till Sundstorget var det väldigt mycket känslor. Det känns givetvis fantastiskt bra att vara i mål och att jag faktiskt klarade det. Jag har ju hela tiden trott på mig själv och haft målbilden klar framför mig. Men så har jag ju inte vetat om jag skulle drabbas av skador på vägen, men tack och lov har det gått bra.

Jag räknar med att kunna lämna över minst 280 000 kronor till Cancerfonden och det är jag stolt över.

Vilken var den största utmaningen längs vägen?

– Det var faktiskt den sista veckan med fem löpdagar i sträck. Men det behövdes för att få ihop schemat de sista dagarna och kunna gå i mål i tid.

Bästa minnet från dessa 38 dagar?

– Stoppet i Örkelljunga när så många slöt upp och målgången i Helsingborg är ju det som sticker ut. Jag är så tacksam över allt stöd jag har fått från både kända och okända och jag har mött många fantastiska människor på vägen.

Vad händer framöver?

– Nu har jag levt med detta dygnet runt i 38 dagar och behöver landa i att det faktiskt är över. Visst är det skönt att det är klart och att få komma hem igen men samtidigt också lite vemodigt att det är över. Men viktigast av allt är förstås själva insamlingen och att jag har nått målet med råge. Jag räknar med att kunna lämna över minst 280 000 kronor till Cancerfonden och det är jag stolt över.

Publicerad 03 June 2019 11:48