När mopeden blev hittad beskrevs den som

När mopeden blev hittad beskrevs den som "sönderkörd" Foto. Adobe Stock

Fick mopeden stulen två gånger på en vecka

Hittades första gången sönderkörd

HÖRBY. Drygt en vecka efter att man hade fått tillbaka sin moped efter en tidigare stöld har den blivit stulen igen. En ny anmälan har gjorts och ägaren ber nu om tips i på Facebook. "Så fräckt"

Av
Gustav Stjernkvist

I lördags när familjen gjorde sig i ordning hördes ljudet av en moped som körde iväg från uppfarten. Ljudet som misstogs för att vara tvättmaskinen visade sig vara dotterns moped som blivit stulen för andra gången på drygt en vecka.

– Det som känns absolut värst är att folk har mage att bara ta sig in på ens tomt och ta vad man vill ha, säger mamman till dottern.

Första gången mopeden stals stötte familjen på den igen kort därefter då de blev omkörda av en likadan moped med likadana klistermärken som deras. Nummerplåten var dock borttagen. De blev senare tipsade om att någon hade funnit fordonet dumpat i en skogsdunge men när de kom till platsen åkte mötte de en person körandes ifrån platsen på deras moped.

– Det var inte som att de stal den för att sälja den vidare på blocket utan de vill bara köra omkring med den för att sedan dumpa den igen.

Någon dag senare fick de ett nytt tips och mopeden blev återfunnen och fick komma hem igen. Dock inte som de lämnat den.

– Den var helt sönderkörd! Vi tror också att de hade tankat den med helt fel sorts bensin.

Fordonet har nu blivit stulen igen från familjens tomt och en ny polisanmälan har gjorts. Man har letat efter den på samma platser som sist men ännu inte funnit ett spår och man misstänker att det handlar om samma person som sist då mopeden tycks ha blivit tjuvkopplad på samma sätt.

– Det tråkiga i det hela är att det finns ungdomar som är så fräcka att de bara tar vad de vill ha och sen behandlar dem så, säger mamman.

Familjen tror inte att det handlar om något personligt.

Publicerad 03 June 2019 13:03