En skånsk elitidrottare väntade på att en flicka skulle anlända med tåg till Landskrona. Därefter våldtog han henne i sin bil på stationens parkering.

En skånsk elitidrottare väntade på att en flicka skulle anlända med tåg till Landskrona. Därefter våldtog han henne i sin bil på stationens parkering. Foto: Google streetview

Elitidrottare döms för våldtäkt på 16-åring

Utsatte flicka för övergrepp på parkeringsplatser

LANDSKRONA.

En elitidrottare från nordvästra Skåne döms till fängelse för två våldtäkter mot en 16-årig flicka han lärt känna bara en vecka tidigare. Mannen har flera SM-guld i sin sport.

I rätten berättar flickan att innan brotten fick ett lite dåligt intryck av idrottaren. Han hade bland annat en "tråkig syn" på kvinnor.

Flickan och mannen kände inte varandra sedan tidigare men en dag skickade han en vänförfrågan på Facebook till flickan och de började skriva till varandra. Deras första träff blev utanför en hamburgerbar i Landskrona där de pratade med varandra en kort stund.

Den 29 mars i år kom flickan med tåg till Landskrona. Mannen körde bil till stationen för att träffa henne. Mötet på stationen kom till på mannens initiativ när han fick reda på att hon var på väg dit. Flickan gick med på att träffas en kort stund innan hon skulle vidare. De såg på parkeringsplatsen vid stationen.

Där försökte idrottsmannen kyssa henne och ta på flickan. Efter ett tag besvarade hon kyssarna i förhoppning att han skulle nöja sig med det. Då tog han tag i flickans nacke och föste in henne i sin bil. Där våldtog han henne.

Därefter skjutsade han flickan hemåt men innan de kom fram körde mannen in på en avsides parkeringsplats. Flickan ville gå ur bilen men den var låst. Där våldtog mannen flickan på nytt.

"Hänt är hänt och vi glömmer det och lämnar det åt sidan. Förstå mig också jag var kåt och det är svårt. Hade du varit kille hade du fattat" skrev idrottsmannen till flickan samma kväll.

Dagen därpå berättade flickan om övergrepp för sina föräldrar och tillsammans gick de till polisen.

Idrottaren menar att det var flickan som tog initiativ till sex. Men rättens ledamöter tror inte på honom. De tycker att flickan lämnat en trovärdig och detaljrik berättelse.

Vittnen i kombination med bevisning i form av chattmeddelanden gör att tingsrätten väljer att fälla idrottsmannen för två fall av våldtäkt. Mannen döms till tre års fängelse. Han ska också betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan.

Publicerad 03 June 2019 12:19