Elva personer omhändertogs i samband med fotbollsderbyt mellan Helsingborgs IF och Malmö FF.

Elva personer omhändertogs i samband med fotbollsderbyt mellan Helsingborgs IF och Malmö FF. Foto: Mostphotos

Bengaler och misshandel under derbyt

Polisen: "I stort gick kommenderingen som planerat"

HELSINGBORG. Elva personer omhändertogs och en greps i samband med derbyt mellan HIF och MFF under söndagen. Innan matchen tändes även över femtiotalet bengaler vilket fördröjde matchstarten en aning.

Av
Andreas Holm

– I stort gick kommenderingen som planerat där man tagit höjd för ordningsstörningar och vårt arbete för att fotbollsmatcher ska vara ett välkomnande och en positiv upplevelse fortsätter oförtrutet, uppger polisens pressinformatör Patric Fors på polisens hemsida.

Malmö FF vann matchen med 1-0. Efteråt blev det en del oroligheter mellan lagens supportrar efter att en del HIF-supportrar försökt skapa bråk med MFF-anhängare.

En person greps för misshandel vid Knutpunkten och en person fick vård av ambulanspersonal på plats. Innan matchen omhändertogs en del personer, bland annat en person som ska ha kastad bangers under MFF-supportrarnas marsch mot Olympia. Vid HIF-supportrarnas marsch kastades glasflaskor mot polisen och där omhändertogs totalt fyra personer.

Innan avspark kunde även arrangören hitta en gömma inne på Olympia med 80 rökfacklor som samtliga beslagtogs.

– Totalt har 11 personer omhändertagits en person är gripen av polis och en anmälan om tillträdesförbud har upprättats. Det är i nuläget oklart hur många polisanmälningar som upprättats i samband med kommendering, uppger Patric Fors.

Publicerad 03 June 2019 07:32