Enligt uppgift färdades 27-åringen på en elspark när han blev ihjälkörd.

Enligt uppgift färdades 27-åringen på en elspark när han blev ihjälkörd. Genrebild: ADOBE STOCK

Man på elsparkcykel avled efter krock – nu söker polisen vittnen

Har bara gått att hyra i två dagar i staden

HELSINGBORG.

Den påkörde mannen fick snabbt vård, men hans liv gick inte att rädda. Polisen bekräftar att han färdades på en elsparkcykel när olyckan inträffade. Nu efterlyses vittnen till händelsen.

Av
Anders G Bergquist

Joel Winqvist

Det var klockan 22.45 under torsdagen som larmet kom om olyckan. En 27-årig man färdades på en så kallad elsparkcykel ner för Tågagatans backe på väg mot korsningen till Drottninggatan. Vid korsningen skedde en krock med en bil som färdades på Drottninggatan.

På natten meddelade polisen att en 27-årig man avlidit till följd av sina skador.

En anmälan med brottsrubriceringen vållande till annans död har upprättats. Nu ska polisen utreda vad det var som hände. Klart är att korsningen är ljusreglerad.

– Eftersom det skedde kring 22.30-tiden borde det rimligtvis finnas vittnen till händelsen. De vill vi gärna komma i kontakt med. Atingen kan man ringa 114 14 eller gå in på vår hemsida polisen.se och tipsa polisen den vägen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson som är presstalesperson hos polisen i nordvästra Skåne.

Elsparkcyklar kommer i allt fler städer och har skapat en het debatt, både om trafiksäkerhet och att de står i vägen på både trottoarer och andra olämpliga ställen. I Helsingborg har företaget Voi hyrt ut elsparkcyklar sedan i onsdags, alltså endast ett och ett halvt dygn innan olyckan inträffade.

Publicerad 31 May 2019 06:22