Foto: Voi

Den avlidne mannen hyrde nya scootern: "Vi samarbetar fullt ut med polisen "

Mannens liv gick inte att rädda

HELSINGBORG.

Den man som i natt avled efter en krock hyrde sin elsparkcykel hos det företag som nu i veckan startade upp sin verksamhet i Helsingborg. Det bekräftar nu det akuella företaget.

Det var vid 22.30-tiden under torsdagskvällen som en 27-årig man som åkte på en elsparkcykel kolliderade med en bil i korsningen Tågagatan/Drottninggatan i Helsingborg.

Under natten till fredagen gick polisen ut med att mannens liv inte gick att rädda.

Vid lunchtid på fredagen bekräftar företaget Voi som i onsdags började hyra ut elscootrarna i Helsingborg att det var ett av deras fordon som var inblandat i händelsen.

"Vi beklagar det inträffade, våra tankar går till familj och anhöriga. Det här är en allvarlig olycka och vi är i kontakt med myndigheter för att få mer information kring det inträffade. Vi kan nu bekräfta att en el-scooter från vår flotta varit involverad. Vi samarbetar fullt ut med polisen i den pågående utredningen för att skapa oss en bild av vad som inträffat", skriver Voi i ett pressmeddelande.

Man skriver vidare:

"Vi kommer att vara delaktiga i, samt följa upp utredningen och säkerställa att vi gör allt vi kan för att proaktivt minska olyckor och förstärka säkerheten, oavsett färdsätt, tillsammans med myndigheter och andra aktörer. "

Publicerad 31 May 2019 13:53