Utrusta hemmet med en vacker lampa

Utan galanta lampor i hemmet kan man förvänta sig en mycket mörk och kall bostad. Belysningen är en stor del av inredningen och någonting som man inte kan klara sig utan

För att få en perfekt passande modell finns det en lång rad lampor att välja mellan som kan förse en med olika sorters belysningar beroende på i vilket rum det är menat för lampan att placeras. Oavsett om man är ute efter en bordslampa, vägglampa, golvlampa eller någonting helt annat så finns det många alternativ för en därute.

Vad belysning kan göra för oss

När man är på jakt efter en vacker lampa kan det vara bra att ha i åtanke hur belysningen påverkar oss. Ett för svagt ljus kan nämligen göra oss trötta och slappa medan ett alltför starkt ljus kan vara irriterande för våra ögon och leda till huvudvärk. Man bör därför välja den rätta lampan utefter behov. I sovrummet kanske man exempelvis har ett varmare och mer tonat ljus för en mysigare känsla där man lättare kan somna. På kontoret kan det dock vara händigare att ha ett starkare ljus som gör det enklare att jobba och att fokusera. Allt beror därför på vad man föredrar och var ljuset ska placeras.

Förutom ljusstyrka kommer man att finna en lång rad modeller av lampor. Det kan vara vägglampor, golvlampor, bordslampor, taklampor och många fler därtill – för att inte tala om de tusentals designerna som man kan välja mellan. Oavsett vilken färg, form eller storlek man är efter kommer det definitivt att finnas en lampa därute som passar ens inredning likt handen i handsken.

Poul Henningsen

Om det är stilfulla lampor som man är på jakt efter kommer Poul Henningsen lampor inte att svika en. Poul Henningsen studerade arkitektur vid den tekniska skolan i Köpenhamn tillsammans med det tekniska universitetet i Köpenhamn. Trots att han inte blev klar med några av dessa utbildningar skulle han komma att skapa flera förträffliga lampor, varav några kända varianter är P-hat lampan, PH glaslamporna, PH80 lamporna och mer därtill. Poul Henningsen levde år 1894 till år 1967, och under sin livstid lyckades han att fånga mångas hjärtan i det arbete som han la ner, och än idag pryder vi våra hem med hans vackra lampor.

Lamporna från Poul Henningsen kommer i ett flertal olika typer, så oavsett om man intresserar sig för en bordslampa, golvlampa, pendellampa eller vägglampa kommer Poul Henningsen alltid att ha någonting att bjuda på. Hans lampor kommer även i flera olika färger, så hur ens inredning än ser ut är det mycket möjligt att den perfekta lampan finns närmare än man kanske tror. Naturligtvis finns det en hel uppsjö av andra lampor både när det är tal om märken, färger, mönster och prisklasser, så man får helt enkelt se sig om och vända sig till det som blir mest passande. Inom kort kommer ens hem att få den fantastiska belysningen som det förtjänar.