Hur man tar ett snabblån på nätet

Ett lån kommer de flesta att ta någon gång i sina liv, men inget lån är så enkelt att ansöka om som ett snabblån. Den här lånetypen har fått denne benämning just på grund av den korta tiden som det tar att både ansöka om lånet och att få de lånade pengarna på kontot. Om man är i behov av pengar så snabbt som möjligt och inte har tid med den långa processen som banken erbjuder kan man vända sig till ett snabblån på nätet.

Vad är ett snabblån?

 

Att låna pengar via ett snabblån tillåter en att få ett ganska litet lån som vanligtvis ska betalas tillbaka inom en månad. Ibland kallar man även den här typen av lån för SMS-lån eller internetlån just för att man inte kommer att finna den här typen av lån hos storbankerna. Istället får man vända sig till långivare på nätet och ansöka därifrån. Att fylla i en låneansökan om ett snabblån brukar enbart ta några minuter, och i själva ansökan anger man hur mycket man är intresserad av att låna, hur snabbt man kommer att kunna betala tillbaka lånet samt vissa uppgifter kring sig själv.

 

När låneansökan väl har skickats in kommer den potentiella långivaren att ta en kreditupplysning av en. Genom denne kreditupplysning får de reda på exempelvis hur mycket man tjänar samt om man har några skulder hos Kronofogden. Upplysningen genomförs för att långivaren ska försäkra sig om att man har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid. De som exempelvis sitter fast hos Kronofogden kommer i de flesta fallen att få sin ansökan nekad, då skulder hos Kronofogden visar prov på att man tidigare har varit slarvig med sin ekonomi. Man får oftast inom bara en dag, några timmar eller några minuter reda på om ens ansökan har beviljats eller nekats.

 

Att ta ett snabblån utan UC

 

Vi nämnde tidigare att en kreditupplysning genomförs när man ansöker om ett lån, och denne upplysning går i princip alltid genom UC – förkortningen för Upplysningscentralen. Om ett lån tas utan UC betyder detta att kreditupplysningen genomförs via ett annat företag. Då kanske man frågar sig själv ”Varför skulle man vilja göra det här?”. Svaret är att det framöver blir enklare att ta ett lån om man tidigare har tagit lån utan UC.

 

Om man exempelvis ska ta ett lån hos banken kommer de att kika på hur många gånger en kreditupplysning har tagits av en hos UC. Om man då tidigare enbart har tagit lån utan UC kommer banken inte att se denne kreditupplysning och chansen är då större att man får sitt lån beviljat.

 

Vem får ta ett snabblån?

 

Snabblån är i princip aldrig så strikta med sina krav som lånen man finner på banken. Det här är ett av skälen till varför snabblån har blivit så populära som de är. Först av allt behöver man exempelvis inte uppvisa någon säkerhet när man tar ett snabblån av en långivare på nätet. Därtill är kraven kring inkomst inte så strikta som hos banken.

 

Någonting som det dock hålls hårt på är att man inte får har några skulder som ligger och tickar hos Kronofogden. Detta visar nämligen på att man inte har varit särskilt duktig när det kommer till att betala tillbaka skulder. Sist men inte minst är det även alltid ett krav att man måste vara minst 18 år gammal för att få ta ett lån, detta på grund av det juridiskt bindande kontraktet som man skriver på under låneprocessen. Tänk på att inte alla långivare har en gräns som är så låg som 18, utan vissa långivare kräver att man är en bit över 20 års ålder för att få ett lån.