Fönster och dörrar med olika fördelar

Utbyte av fönster och dörrar kräver att man har tänkt igenom sina valmöjligheter mycket väl. Det finns en lång rad olika typer av fönster och dörrar att välja mellan, och de är alla i behov av en varierande mängd underhåll.

Även utseendet av fönstret och dörren kan komma att vara ganska olika beroende på det materialet som man har valt. Om man redan nu är på jakt efter ett sprillans nytt fönster eller dörr kan man ge sig av till Sparfönster för att ta reda på mer.
 

Kontrollera tätheten av fönstret

 

Det kan vara så att man är i behov av att byta fönster utan att man ens vet om det. Man behöver exempelvis kika efter drag när det väl är blåst utomhus. Detta gör man lätt genom att hålla upp handen framför det stängda fönstret för att ta reda på om det blåser. Om man märker av att hela fönstret är fuktigt kan även detta visa på att fönstret inte är tätt och då löper risken av att drabbar av mögelsvamp.
 

Ett trick som man kan dra nytta av är att lägga en papperslapp mellan fönstret. När det sedan är stängt kontrollerar man om det är möjligt att dra ut pappret igen. Ifall detta går på alla sidorna är det möjligtvis dags att byta ut sitt fönster. Ett mer tydligt tecken på att fönstret har sett bättre dagar är om det luktar illa eller har synliga missfärgningar av olika slag. Just badrum är mycket viktiga att kontrollera lite extra noggrant då det inte är sällan som fukten bildas där.

 

Olika dörrar att välja mellan

 

Det kan vara väl värt att satsa på en formpressad dörr då man sparar en stor mängd pengar på uppvärmning. Skälet till detta är att formpressade dörrar är mycket välisolerade, och samtidigt ser dörrarna mycket fina ut. En ytterligare intressant variant är halvdörren trots att dessa mest används i sommarstugor eller vid kök där man enkelt vill kunna vädra ur utan att behöva öppna hela dörren. Det blir inte bara smidigt, utan även riktigt snyggt på köpet.

 

Om man vill släppa in en större mängd ljus i sin bostad, varför inte kika närmare på en altandörr. Dessa varianter av dörrar ser man oftast som en utgång mot en altan eller balkong. För ett ännu större ljusinsläpp samtidigt som man sparar på utrymmet kan skjutdörren dock vara ens perfekta val. Med tanke på att skjutdörren glider åt sidan för att öppnas tar den upp mycket lite plats, men samtidigt är den här dörrtypen många gånger stor nog för att ljusinsläppet ska bli utomordentligt. Det enda man måste tänka på är att skjutdörrar kräver mycket isolering på grund av att de mest består av glas. Om man dock beställer sina dörrar från Sparfönster kan man räkna med att ens produkt anländer om 5-8 arbetsdagar, så ens perfekta dörr eller fönster kanske inte är så långt borta som man tror. Det gäller bara att ta ett beslut kring vilken variant som passar en bäst.