De flesta övergreppen har enligt åtalet ägt rum någon gång mellan 2014 och 2018.

De flesta övergreppen har enligt åtalet ägt rum någon gång mellan 2014 och 2018. Foto: Patrik Svedberg

Man misstänks för sexbrott mot sin dotter under ett decennium

Offret var under 15 vid första tillfällena enligt åtalet

STAFFANSTORP. En man från Staffanstorps kommun misstänks för flera olika sexbrott mot sin dotter. Enligt stämningsansökan ägde det första brottet rum redan någon gång mellan 2008 och 2009.

Av
Anders G Bergquist

Genom åren har dottern enligt åtalet utsatts för sex olika sexualbrott, som alla har flera års fängelse i straffskalan. De flesta övergreppen har enligt åtalet ägt rum någon gång mellan 2014 och 2018.

Den misstänkte mannen anhölls i slutet av februari för våldtäkt och häktades senare på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Det som väger tyngst i åtalet är kvinnans egen berättelse, som bland annat får stöd av den terapeut som kvinnan gått hos. Även släktingar och vänner till den åtalade kvinnan kommer att höras för att styrka vad hon berättat.

Bilder har säkrats från den åtalades telefon som enligt åklagaren styrker åtalet.

Kvinnan har inte kunnat lämna exakta uppgifter om när sexualbrotten ägt rum, men har bland annat kunnat hänga upp minnena på vilka möbler som fanns på brottsplatserna vid olika tidpunkter. Därför åberopar åklagaren bland annat kvitton på en säng och en soffa för att visa att kvinnans minnen stämmer.

Rättegången kommer att inledas inom någon vecka i Lunds tingsrätt.

Publicerad 15 April 2019 08:08