En man misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott. Under en husrannsakan hittades en ovanligt stor summa kontanter.

En man misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott. Under en husrannsakan hittades en ovanligt stor summa kontanter. "Ett sexsiffrigt godsvärde", uppger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling. Foto: Mostphotos.com

Drograttfull gömde pengar i miljonklassen – misstänks för grovt penningtvättsbrott

Man i 25-årsåldern har anhållits

MALMÖ.

Mannen i 25-årsåldern gav sig ut på Malmös gator under påverkan av narkotika. I en rutinkontroll tog det stopp och han greps av polis. Kort efter hittades kontanter och värdesaker värda miljonbelopp under en husrannsakan. "Han har inte kunnat ge någon förklaring på vad allt detta kommer ifrån", säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Av
Andreas Holm

Det var under onsdagen som mannen stoppades på Norra Grängesbergstiden vid 20.40-tiden. Omgående misstänkte polisen att han var påverkad och grep honom.

Senare under kvällen genomfördes en husrannsakan på en adress i Malmö. Där gjordes ett dyrbart fynd med bland annat en ovanligt stor summa pengar i kontanter.

– Vi hittade både kontanter och gods till ett sexsiffrigt värde. Exakt hur mycket kan jag inte gå in på i nuläget, säger Nils Norling.

Polisen misstänker att både pengar och värdesaker kommer från brottslig verksamhet. De misstankarna har stärks då mannen inte förklarat varför allt fanns i bostaden.

– Han har inte kunnat ge någon förklaring på vad allt detta kommer ifrån, säger Nils Norling.

Mannen i 25-årsåldern anhölls under torsdagsmorgonen och misstänks för grovt penningtvättsbrott, drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk.

Publicerad 21 March 2019 10:30