Med hjälp av den senaste DNA-tekniker ska åklagaren bevisa att det är valpar från rånet som hittats. En har redan lämnats tillbaka.

Med hjälp av den senaste DNA-tekniker ska åklagaren bevisa att det är valpar från rånet som hittats. En har redan lämnats tillbaka. Foto: NFC

Kennelägaren har fått tillbaka den första hundvalpen

DNA visade att det är en valp från kennelns tik

KRISTIANSTAD.

Kennelägaren i Kristianstad har fått tillbaka den första hundvalpen. Flera andra håller ännu på att utredas av DNA-experter, men alla hundar är ännu inte tillrätta.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Den 9 januari rånades en kennelägare utanför Kristianstad mycket brutalt. Hon fick stanna på sjukhus flera dagar och sex valpar värda 15 000 kronor styck stals.

Polisen har satt in stora resurser för att hitta valpar och gärningspersoner och i tisdags gjorde man ett tillslag mot ett par personer som var anhållna i sin frånvaro. Fyra personer anhölls för grovt rån, medhjälp till grovt rån och häleri.

Flera av valparna har hittats och prover togs på dem. DNA-analyser har gjorts på valparnas och tikens blod och idag fick man den första träffen. Enligt Aftonbladet har den första hundvalpen kunnat lämnas tillbaka till kennelägaren.

– DNA-analyser kan ju helt säkert knyta valparna till tiken, säger Robert Loeffel, som är polisens presstalesman i ärendet.

Åklagaren har fram till i morgon vid lunchtid att besluta om de fyra anhållna ska begäras häktade eller släppas och den tiden kommer man att utnyttja.

– Jag har fått besked att åklagaren kommer att fatta beslut i häktningsfrågan under fredagsförmiddagen, säger Robert Loeffel.

Sannolikt kommer häktningsförhandlingarna därmed att hållas på fredagseftermiddagen.

Publicerad 15 February 2019 17:05