En ny tjänst för att minska matsvinnet lanseras.

En ny tjänst för att minska matsvinnet lanseras. Foto: ResQ Club

Ny app ska minska matsvinnet: "Målet är att rädda 5 000 portioner"

HELSINGBORG.

En ny tjänst för att minska matsvinnet lanseras nu i Helsingborg. Med hjälp av en app ska den hungrige kunna köpa överbliven mat från en rad lokala restauranger till ett reducerat pris. Hittills har fem krogar anslutit sig till ResQ Club som släpps den 29 november.

Av
Mattias Grenholm

Det finska företaget ResQ Clubs digitala tjänst har funnits i två år och har knutit restauranger och användare till sig i 49 städer i Finland, Tyskland och Sverige, varav 17 i Sverige. Enligt företaget har man under dessa två år räddat över 1 miljon portioner mat från att slängas.

På torsdag den 29 november lanseras nu appen i Helsingborg och enligt ResQ Club har fem restauranger och 400 konsumenter i staden anmält intresse.

– Under de kommande veckorna fortsätter verksamheten att växa och vi jobbar hela tiden för att informera nya restauranger om tjänsten Jag tror att vi kommer att kunna få betydligt fler restauranger och användare till oss inom närmsta tiden, säger Anna-Lotta Svensson på ResQ Club Sweden i ett pressmeddelande.

Helsingborgskrogarna Café Birger, Charles Dickens, Restaurang Creo, Stampus och Restaurang Frigo har hittills anslutit sig till tjänsten. Idén är att krogarna lägger ut erbjudanden om överblivna portioner till reducerat pris för avhämtning.

– Vårt mål är att rädda över 5 000 portioner mat i Helsingborg under 1 år! Vi ger verktyget till restaurangerna och nu är det upp till Helsingborgsborna om verktyget används, säger Anna-Lotta Svensson.

Publicerad 27 November 2018 10:43