Rines Arifi tränar fem gånger i veckan. Foto: Åse-Marie Nilsson

Rines Arifi tränar fem gånger i veckan. Foto: Åse-Marie Nilsson

Rines, 14 år, ska provträna med Manchester United

HUSIE. Rines Arifi, 14 år, ska provträna med den engelska toppklubben Manchester United i slutet av oktober.

– Det känns jättebra. Och spännande. Manchester United har varit mitt favoritlag ända sedan jag var liten, säger han.

Det är en agent från den franska klubben Olympique de Marseille som har ordnat provträningen med den engelska storklubben, den 23–29 oktober. Detta efter att ha sett Rines Arifi dels spela med sitt lag i Husie IF, dels spela separat i tre timmar.

– Det går inte att beskriva hur kul det är att han får provträna. Han älskar fotboll väldigt mycket och har kämpat sedan han var sex år. Han missar aldrig en träning, säger Rines Arifis pappa Hajriz Arifi.

Rines Arifi spelar både i Husies 03- och 02-lag, främst som mittfältare, men även som anfallsspelare. Han tränar fem gånger i veckan.

– Exempelvis har Rines träning med 02:orna på torsdagar klockan 17–18.30. Efter det kommer han hem en timme för att vila. Sedan har han träning igen klockan 19–21.30 med 03:orna, säger Hajriz Arifi.

Även Olle Törnell, klubbchef i Husie IF, beskriver honom som väldigt engagerad.

– Han är stark, målfarlig, energisk, ja, duktig, helt enkelt. Det är väldigt ovanligt att någon får provträna för en sådan här stor, välkänd klubb. Oavsett om det blir något eller inte är det jättebra. Det är en stor framgång att vår klubb blir nämnd i de här sammanhangen, säger han.

Om man på Manchester United gillar Rines Arifi blir han inbjuden till deras akademi. Hans pappa är beredd att flytta med honom.

– Han har kämpat så mycket och jag gör allt för honom, säger han.

Fakta Rines Arifi

Ålder: 14 år.

Bor: Västra Kattarp.

Började spela i: FC Rosengård.

Favoritspelare: Christiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba.

Publicerad 15 October 2017 06:00