Redan efter ett par dagars öppet är den saftiga krokodilburgaren storfavorit.

Redan efter ett par dagars öppet är den saftiga krokodilburgaren storfavorit.

Hos Natascha står krokodil och känguru på menyn

VIKEN. Trött på de vanliga donkenburgarna? Då kanske Natascha Reenstiernas kreativa meny på nyöppnade Surfers Paradise i Viken är något för dig.
Med både krokodil -, känguru-, vildsvin- och älgburgare på menyn sticker hon minst sagt ut i snabbmatsdjungeln.
– Vi ville ha något mer än de vanliga högrevsburgarna och tyckte känguru och krokodil passade bra i vårt australienska tema, berättar 23-åriga Natascha Reenstierna, som sedan tidigare driver glasskiosken under samma namn nere på Fortet.
– Där började vi för tre somrar sedan med italiensk glass och kaffe, där del av försäljningen går till att rädda utrotningshotade djur. Responsen har varit fantastisk och vi kände att vi nu var redo för något mer.
Surfers Paradise två är placerad vid macken i Viken och tanken är att Natascha, med hjälp från sin familj ska hålla den kiosken öppen året runt, parallellt med sommarkiosken på stranden.
Att det blev australiensk touch på kioskerna var ett självklart val när Natascha startade upp för tre år sedan.
– Hela min familj älskar Australien. Vi gillar naturen, maten och värmen. Tänk att kunna sätta sig med en glass på stranden typ året runt. Det är mer än man kan göra här, säger hon och avslöjar drömmen om att en dag kunna öppna ännu ett Sufers Paradise i Australien.
Men tills det är möjligt får Natascha och hennes kunder nöja sig med de kulinariska smakerna från ”Down under” hemma i Viken.
– Min personliga favorit är krokodilen. Jag hade inte smakat det tidigare, men det är ett väldigt saftigt vitt kött, berättar hon.
Nataschas krokodilburgare serveras tillsammans med lime- och vitlöksdressing och kan fås i antingen bröd eller salladswrap.
Till Kängurun har hon sedan valt Tryffelaioli och till älgen, och vildsvinet mild jalapeño-dressing respektive rödkål.
Kiosken öppnade nu i helgen och hittills har responsen varit bra, även om turismsäsongen inte riktigt kommit i gång än.
– På onsdag slutar skolorna så då hoppas vi på ytterligare uppsving.

Den något udda kiosken väcker stor uppmärksamhet.

Den något udda kiosken väcker stor uppmärksamhet.

Publicerad 13 June 2017 06:00