Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

Misstänks ha tänt eld på exfru – släpps ur häktet

Bevisningen håller inte

HELSINGBORG/BÅRSLÖV. Den man som suttit häktad misstänkt för att ha mördat sin före detta fru och sedan tänt eld på hennes kropp i ett dike utanför Bårslöv i fjol, har släppts ur häktet.
Enligt åklagaren räcker bevismaterialet inte för fällande dom.
Mannen är dock fortsatt misstänkt och förundersökningen kommer fortsätta. Enligt kammaråklagare Cathrine Bengtsson är det dock inte troligt att det fortsatta arbetet kommer att stärka misstankarna så att det går att väcka åtal.
– Jag har vid en mycket noggrann genomgång av utredningsmaterialet funnit att bevisningen inte håller för en fällande dom och att jag därför saknar tillräckliga skäl för åtal. Jag har inte lagt ned förundersökningen. Den som har varit häktad misstänkt för mordet är fortfarande misstänkt för brottet. Skälet till att förundersökningen fortfarande pågår är att ytterligare  förundersökningsåtgärder ska vidtas. Jag bedömer dock att det är mycket osannolikt att dessa åtgärder kommer att stärka misstankarna i sådan utsträckning att tillräckliga skäl för ett åtal kommer att uppnås, säger hon i ett pressmeddelande.
Det var den 20 september 2016 som en brinnande bil anträffades i ett dike utanför Bårslöv. När räddningstjänst kom till platsen upptäcktes en kropp i bilen.
Den avlidne identifierades som en 43-årig trebarnsmor hemmahörande i Helsingborg.
Kvinnans ex-man, som strax efter dådet anmälde henne försvunnen, hämtades till förhör. Mannen hade då brännskador i ansiktet, vilka han påstod sig ha fått genom en olycka på sin arbetsplats. Polisen trodde inte på  förklaringen och mannen häktades mot sitt nekande för mordet på sin ex-fru.
 

Publicerad 22 May 2017 11:37