Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Handgranat exploderade – en person skadad

Rubriceras som mordförsök

MALMÖ. På måndagskvällen inträffade en explosion utanför en bostad på Lindängen i Malmö. En person har förts till sjukhus.

– Personen har fått splitterskador i benet, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Klockan var 21.19 när polisen fick flera samtal om en hög smäll i området. Inledningsvis kunde polisen inte hitta några spår efter en explosion eller någon skadad person. Efter ett tag kunde man dock lokalisera detonationsplatsen till en bostad på Folksångsgatan.
– Det har smällt framför ett radhus. Skadorna på fasaden och den skadade personen tyder på att det rör sig om en handgranat, säger Calle Persson.

Ingen annan ska ha skadats vid händelsen. Det är oklart om fler personer befann sig i det aktuella radhuset när granaten exploderade.

– Ärendet rubriceras som mordförsök, säger Calle Persson.

Under natten genomfördes en teknisk undersökning av platsen. Även nationella bombskyddsgruppen hjälpte till.
Polisen vet ännu inte om attacken varit riktad mot mannen eller bostaden bakom.
– Vi arbetar idag med att se om det finns någon hotbild mot mannen, eller mot adressen mannen befann sig på, säger polisens presstalesperson Nils Norling på tisdagen.
Malmö har tidigare skakats av flera granatattacker, men fram tills nu har ingen skadats fysiskt. Enligt en polisrapport som Svenska Dagbladet tagit del av saknar användandet av handgranater i Sverige motstycke i världen bland länder som inte är i krig.

Publicerad 28 February 2017 00:30