"Vi måste mota de onda krafterna"

Manifestation i morgon efter senaste attentatet mot moskén i Eslöv

Av
Lotta Wahlqvist

ESLÖV. Gruppen ”Tillsammans för Eslöv” har fått nog och kallar till manifestation med samling på Stora Torg i Eslöv i morgon klockan 18. Detta efter nattens brandattentat mot moskén i Eslöv.
Avsikten är att kräva trygghet.
- Det är inte första gången som moskén attackeras, men det måste bli den sista! Att människor inte har kommit till skada under de attacker som ägt rum i år är ren tur, vi får inte vänta på att någon ska bli skadad innan vi agerar, säger Rebecka Barjosef, en av initiativtagarna till morgondagens manifestation.
Hon är även en av grundarna av ”Tillsammans för Eslöv”.
- I vårt Eslöv är alla välkomna utom hatet. Vi vägrar se på när människor ställs mot varandra, vi accepterar inte misstro mot människor på grund ut av hur de ser ut, pratar eller vilken religion de har. Ingen ska känna utsatthet, ingen ska behöva vara rädd eller känna sig otrygg i vår stad på grund av sin religionstillhörighet, säger Rebecka Barjosef till Lokaltidningen.
Vad hoppas du uppnå med manifestationen?
- Vi måste mota de onda krafterna. Sammanhållning är vårt enda alternativ. I morgon demonstrerar vi för ett Eslöv där alla känner sig trygga och delaktiga. Samhället måste ta ansvar och skydda de religiösa samfunden i vår stad.

Tillsammans för Eslöv

Gruppen är en del av det antirasistiska nätverket "Tillsammanskapet" och arbetar för att skapa ett mer öppet Eslöv.

Målet är ett samhälle på lika villkor mot rasism och högerextremism. Gruppen vill göra Eslöv till en bättre stad för alla, en plats där gemenskapen vinner över främlingsfientligheten.

"Tillsammans för Eslöv" vill bygga allianser mellan människor och bedriver kampanjarbete i olika former.

Gruppen arbetar utifrån partipolitisk och religiös obundenhet samt icke-våldsprincipen.

Publicerad 29 December 2014 12:05