“Jag har förlorat allt. Mig själv, krafterna, energin, hälsan, livsglädjen, inkomst och tre år av mitt arbetsliv. Samtidigt jobbar männen som trakasserade mig kvar som vanligt,” säger Zara Malm.
“Jag har förlorat allt. Mig själv, krafterna, energin, hälsan, livsglädjen, inkomst och tre år av mitt arbetsliv. Samtidigt jobbar männen som trakasserade mig kvar som vanligt,” säger Zara Malm.
Foto: Ida Eriksson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Zara mobbades på jobbet i flera år – får ingen hjälp

”Jag känner mig sviken och krossad”

Ida Eriksson

MALMÖ. Zara Malm blev trakasserad på sin arbetsplats i fem år. Efter två års sjukskrivning för posttraumatiskt stressyndrom har arbetsgivaren, Region Skåne, fortfarande inte gjort något åt situationen.

2006 börjar Zara Malm att arbeta på transportavdelningen på universitetssjukhuset i Malmö, som då sköttes av företaget Compass Group Medirest. Zara är ensam kvinna i arbetsgruppen, som förutom henne består av åtta män. Men hon trivs. Hon jobbar mycket, till och med på sin fritid. Zara upplever att hennes arbetsledare är tacksam för hennes hårda arbete. Han säger ofta meningar som ”du är en pärla” och ”vad hade jag gjort utan dig?”.

Efter tre år börjar Zara känna sig utbränd. En morgon kollapsar hon och hamnar på akuten. När hon återvänder till arbetsplatsen verkar arbetsledaren vara irriterad över att hon är tillbaka. Sedan börjar det som Zara beskriver som ett helvete. Vid nästa möte tar arbetsledaren henne åt sidan.

– Han berättar att gruppen inte vill ha en kvinna som bestämmer saker och jag får höra att jag är för ung, att jag hade kunnat vara hans dotter, berättar Zara.

Arbetsledaren och en annan anställd på företaget börjar kränka Zara dagligen.

–  De säger till mig att kvinnor inte ska styra, de kan inget. Kvinnor är kor som ska mjölkas. De har inga hjärnor, det är bara män som har det. De påpekar ofta min ålder och att jag är ung och kvinna och att detta är ett jobb för män, berättar Zara.

Hon pratar med sin chef vid ett flertal tillfällen men inget händer. Trakasserierna pågår i flera år. Zara känner sig hotad och rädd och i december 2014 blir hon sjukskriven för posttraumatiskt stressyndrom. På hennes läkarintyg som Lokaltidningen tagit del av står det att hon avråds från att delta i alla former av avstämningsmöte utan närvaro av sin läkare.

I ett möte med ett skyddsombud från fackförbundet Kommunal och chefen på företaget bestäms det att de två männen som trakasserat Zara ska separeras och att det ska startas en utredning om händelserna, som det finns vittnen till.

I mars 2015 går transportavdelningen över till Region Skåne, som blir Zaras nya arbetsgivare. Berörda chefer informeras om situationen. Ett nytt möte bokas med Zara, tillsammans med en ny facklig representant från den nya sektionen, en HR-specialist, enhetschefen för materialleveranser Skåne och områdeschefen. HR-specialisten berättar att de har hittat en ny tjänst åt Zara, på orderkontoret i Lund.

– Jag blir chockad. Vi hade kommit överens om att de två männen skulle utredas och separeras och att jag skulle återgå till min arbetsplats, säger Zara som ifrågasätter varför hon skulle omplaceras, det var ju inte hon som gjort något fel.

HR-specialisten säger då, enligt Zara, att detta är ett gammalt problem, att Region Skåne inte har märkt av några problem med männen, men att de ska vara observanta.

– Jag känner mig sviken och krossad, säger Zara som ändå bestämmer sig för att tacka ja till tjänsten i Lund.

Vid nästa möte, då Zara blivit lovad att få sitt nya schema, dyker en ny HR-specialist upp. Hon undrar om Zara vill ha avgångsvederlag.

– Återigen blir jag chockad. Vad kommer det här ifrån? Jag skulle ju få schemat?, säger Zara.

HR-specialisten svarar att tjänsten i Lund var ett vikariat som inte längre finns. Zara är inte intresserad av avgångsvederlag och blir i stället erbjuden en tjänst som servicevärd, där hon skulle jobba nära männen som har trakasserat henne.

– Vilket inte är aktuellt då de inte har gjort något åt problemet, säger Zara.

Även Zaras läkare påtalar att det kan återkalla posttraumatiskt stressyndrom.

Kort därefter får Zara ett brev från HR-specialisten med rubriken ”Angående din anställning hos Region Skåne”. Det står att Zara erbjudits arbetsträning både på kundtjänst i Lund och som servicevärd på sjukhuset i Malmö och tackat nej till dessa.

Rena lögner, menar Zara. Kort därefter ber HR-specialisten Zara om ursäkt för brevet. På en inspelning som Lokaltidningen har tagit del av säger hon ”nu stryker vi ett streck över det här” och de kommer överens om att blicka framåt.

Men inget händer. Zara har under tiden som allt detta pågått, på egen hand, skaffat en ny plats för arbetsträning, på Räddningstjänsten.

Det är tyst från både Region Skåne och facket. Efter tre månader slutar Zara på Räddningstjänsten och är fortsatt sjukskriven från Region Skåne. Som längst går det ett år utan att de hör av sig.

När hon själv kontaktar Kommunal igen och frågar om de har någon ny information om hennes fall blir hon kontaktad av en ombudsman som åter vill diskutera avgångsvederlag.

– Det här är så fel. Jag har blivit utsatt för mobbning och blir behandlad så här, av Region Skåne som ska stå för hälsa. Jag har förlorat allt. Mig själv, krafterna, energin, hälsan, livsglädjen, inkomst och tre år av mitt arbetsliv. Samtidigt jobbar männen som trakasserade mig kvar som vanligt.

Lokaltidningen söker ansvarig chef på Region Skåne och blir uppringd av kommunikationschefen på Regionservice, Patrik Lundström. Han vill inte kommentera våra uppgifter.

– Jag känner till ärendet. Men det är en process som pågår och vi kan inte uttala oss om enskilda ärenden.

Processen har ju pågått väldigt länge, brukar det ta så lång tid?

– Det kan jag inte uttala mig om. Det är olika. 

Men är det rimligt att en person som blivit utsatt för trakasserier är den som ska omplaceras?

– Som sagt, det här är en process som pågår och jag kan inte gå in på varför det är si eller så i ett enskilt fall.

Fotnot. Zara Malm heter egentligen något annat.


Publicerad: 05. april 2017 05:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu