Foto: mostphotos
Foto: mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ungdomar sköt raketer rakt mot folk


SKÅNE. Att det närmar sig nyårsafton märks allt tydligare. Under kvällen har polisen mottagit flera anmälningar gällande ungdomar som skjuter raketer mot människor. Bara i Malmö har 17 anmälningar gjorts under det senaste dygnet och i Kristianstad har man även skjutit mot polis och räddningstjänst som tyckt ut för att släcka bränder, även de orsakade av raketer.

– Det är ett ofog. De ska ge fan i att skjuta mot människor. Det är livsfarligt. Är de inte gamla nog ska de inta ha raketer överhuvudtaget, säger Calle Persson på polisens ledningscentral, som känner igen fenomenet från tidigare år.

– Det här är inget unikt. Det har faktiskt börjat senare än vanligt i år. För en fem år sedan var det ett mer utbrett problem, men sedan lugnade det sig lite, säger han.

Under kvällen har skjutningar rapporterats från bland annat Oxie, Gustav Adolfs torg, Hårds väg, Ängaslättsskolan, Johannesskolan och Karl Johansgatan.

I Kristianstad har det varit oroligt vid Gamlegården, samt vid Bataljonsvägen dit räddningstjänst ryckte ut för att släcka en containerbrand

Även i region väst har det varit oroligheter under kvällen. I Halmstad har räddningstjänst fått rycka ut till Österledsskolan efter att någon skjutit in en raket genom fönstret.

– Ofta handlar dessa larm inte om fara för liv och hälsa utan stannar vid ofredande, men det är illa nog. Folk blir rädda. Det vi gör är att åka ut till platsen och se om någon är kvar, vilket det sällan är, säger Calle Persson.


Publicerad: 29. december 2016 22:15
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu