Polis arbetar på platsen där den avlidne mannen anträffades.
Polis arbetar på platsen där den avlidne mannen anträffades.
Foto: Polfoto
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Två anhållna misstänkta för mord på svensk man

Straffades för olaga intrång


KÖPENHAMN. Två unga män, 20 och 21 år gamla, anhölls under tisdagen misstänkta för mord på den 47-årige svensk som hittades död i kanalen vid Christiania under skärtorsdagen.

Enligt mannens 32-årige vän ska de båda ha blivit överfallna och misshandlade efter att de olovligen övernattat i en kolonistuga.

Jens Möller, vicepolisinspektör vid Köpenhamnspolisen, ser det som troligt att de båda männen blev påkomna som objudna gäster och att gärningsmännen ville statuera exempel – men att det hela gick över styr, rapporterar Extrabladet.

I förhör har 32-åringen berättat att han blev slagen och sparkad och sedan puttad i kanalen, men att han lyckades ta sig upp och ta sig till sjukhuset.

Hans 47-årige vän hade inte samma tur. När 32-åringen inte kunde få kontakt med sin vän efter överfallet kontaktade han polisen som under torsdagen. 47-åringen blev kort därefter funnen död i kanalen.

Köpenhamnspolisen har kunnat konstatera ett den avlidne blivit utsatt för kraftigt trubbigt våld genom slag och sparkar och att han kvävts till döds genom drunkning.

Ytterligare en ung man eftersöks misstänkt för mord och grov misshandel.

LÄS MER: Svensk misstänks ha mördats i Köpenhamn


Publicerad: 19. april 2017 09:43
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu