ANNONS

Boka in årets Tosselilladagar!

Boka in den 6 och 7 juli redan nu. Då är det nämligen återigen dags för hela Skånes bästa sommarfest. Strax utanför Tomelilla - på tröskeln till magiska Österlen - och inom bekvämt räckhåll för alla skåningar – med buss, bil eller till och med cykel – hälsar södra Sveriges sommarnöje Nr. 1 välkommen till ännu en upplaga av Tosselilladagarna. Tosselilla Sommarland kan med fog kalla sig Skånes största sommarnöje med härlig sommarlek för barn, ungdom och familjer, där drygt 175 000 gäster strömmar igenom entrén varje säsong. I Vattenlandet med sina härliga vattenrutschbanor eller i Tivoliland med Vilda Musen och Kolmasken finns det utmaningar för hela familjen. Och i Motorlandet kör du go-cart, eller kanske bumperbåtar. På Tosselilla Sommarland finns det dessutom mysiga tamdjur, roliga klätterborgar, grillplatser och massor av andra aktiviteter som sätter guldkant på sommaren.

- Vi är helt enkelt Skånes största sommarnöje med sommarlek för barn, ungdom och familjer. Tosselilla Sommarland har ju vuxit i alla delar över tid och idag erbjuder vi lek och gemenskap på hela 50 lättillgängliga hektar. Över säsongen hälsar vi såväl stammisar som nytillkomna gäster från Skåne och resten av världen välkomna i entrén. Här på Tosselilla utvecklas vi hela tiden och vi är ständigt nyfikna på allt som kan ge våra gäster en ännu bättre upplevelse, säger Tommy Bauer, som är driftchef på Tosselilla Sommarland.

Tosselilladagarna med Barnens Hinderbana

Hör upp alla tävlingssugna! Den 6 och 7 juli är det också dags att för andra året i rad spänna både muskler och hjärna och ta sig genom Barnens Hinderbana där alla barn mellan 5-14 år kan utmana de kända profilerna från TV. Ta sats och ta dig hela vägen igenom till gatloppet eller nöjer du dig kanske med en bild och få en autograf. Precis som på TV ska du ta dig igenom ett antal banor och dessutom göra det på tid och med tufft motstånd. Ett fartfyllt, rafflande, svettigt och roligt event är alla barn kan utmana de kända hjältarna från TV.

- Vi kör tre starter om dagen och tiderna för dessa kommer att finnas på vår hemsida när vi börjar närma oss evenemanget. Vi ser fram emot att slå förra årets deltagarantal och kanske får vi se uppemot 750 barn om dagen som antar utmaningen från de muskulösa och luriga TV-kändisarna. Inträdet på Tosselilladagarna är rabatterat med 100:- till 240:- (gratis för alla som är kortare än en meter) och det kostar såklart inget extra att deltaga i Barnens Hinderbana. Ett tips kan vara att boka biljetter direkt via nätet. Förra året var det ett otroligt intresse med hundratals barn i startfältet. Eftersom vi har billigare entré och alla åkattraktioner är öppna som vanligt så är det här ju både en som upplagt för en kalasfin folkfest och ett perfekt tillfälle att ta del av vattenattraktioner som Tosseplasket, Tossestupet, Vattenrutschen och Europas största höghastighetsvattenrutschbana HYPER, säger Tommy Bauer.

I vått och torrt

Vattenlandet lockar många men den som hellre söker sina utmaningar på torra land väljer kanske istället att styra stegen mot Sommarleken eller Tarzanskogen där det är välförsett med hinderbanor och andra utmaningar som sätter koordination, styrka, mod och inte minst balansen på prov. En kul utmaning är också Tosseklippan, Tosselillas stora klättervägg där du kan testa på att klättra. Tar du dig kanske rentav hela vägen upp …

- Tosselilla Sommarland är ju aktiv lek och rörelse - och det ska vara kul för hela kroppen. Vi erbjuder full fart, aktivitet, häftiga upplevelser och skratt via attraktioner som till exempel berg- och dalbana, barnkaruseller, go-cart, bumperbåtar – men hos oss ska du också kunna ta det lugnt och njuta av sol, natur och sköna omgivningar, säger Tommy Bauer.

Fyll på med ny energi

Aktivitet och rörelse kräver påfyllning och ny energi. På Tosselilla finns det gott om matställen och kiosker med bland annat churros, glass, godis, kaffe och dricka.

- Som besökare får man såklart gärna ta med egen matsäck eller grilla på någon av våra grillplatser. Vi har sedan länge en tradition att bjuda på såväl grillkol som tändvätska så att våra gäster slipper släpa omkring på sådant, avslutar Tommy.