ANNONS

Andra generationens betallösningar

Vissa företag har man inte aning om att de finns men man har likväl en relation till dem mer eller mindre varje dag. Hos frisören, i livsmedelsbutiken, i restaurangen, hos tandläkaren eller på fiket. När det är dags att betala för sig är det ofta Kassahusets tjänster och produkter vi använder.

På Bronsyxegatan har de huserat sedan pappa Göran drog igång verksamheten 1994. Patrik Svidén har varit med längs hela resan och syskonen Fredrik och Annika har hoppat på i ett senare skede. Idag möter du alla tre på Kassahuset och utöver dem finns även Orhan som är anställd i bolaget sedan två år tillbaka.

Lättare än du anar

Kassahuset säljer och hyr ut kassaregister, kassasystem, betalterminaler och utrustning för att hantera betalningar; från den minsta enkla kassaapparaten till det stora integrerade kassasystemet och man har dessutom gott om flexibla och smarta upplägg för snabba och mobila betalningslösningar.

- Vi tillhandahåller utrustning för såväl frisörsalongen som café-kedjan och restaurangen, men vi tillhandahåller också mobila upplägg för till exempel marknader, festivaler, foodtrucks eller andra tillfälliga evenemang/platser där man behöver ta inträde, sälja mat eller produkter. Kommer man kommer in här på fredagen så har man utrustning och förutsättningar med sig under armen när man går härifrån. Svårare är det inte, säger Patrik Svidén.

Tryggt och säkert

I de produkter man tillhandahåller finns också integrerade system för olika nödvändiga företagsfunktioner. Här finns stöd för såväl personaladministration som affärssystem och ytterst även alla betallösningar som man kan tänkas behöva som företagare. De varumärken man jobbar mest med är ES Kassasystem, Opensolution - men här finns även andra lösningar från till exempel iZettle, kassasystemet Valei för salonger, Quorion och Sam4´s. När det gäller kortterminaler kikar man även här på vad som är optimalt för kunden och fabrikat som används är bland andra iZettle, Nets, OSpay, West Pay - men även en del Babs Paylink och Bambora.

Boom i branschen

År 2010 kom den nya kassaregisterlagen som sade att alla kassaapparater skulle ha en kontrollenhet som i sin tur var kopplad till Skatteverket. Beslutet blev en fullständig hype för branschen. Kassahuset låg förstås i frontlinjen och det blev rejält mycket att göra ett par år framåt när allt skulle bytas ut och/eller göras kompatibelt med lagkraven. Man installerade Kontrollenheter som Quorion Boxen, Kontrollenheten.se, POSPlus 2, Clean cash och Etaxa

Swish och iZettle

2019 har inneburit ett par rejäla kliv framåt för Kassahuset och under året har man som första återförsäljare blivit Preferred Partner med iZettle och partner med Swish vilket innebär att man knyter sig ännu närmare dessa och kan ge ett ännu bättre erbjudande till sina kunder.

- Det känns jättebra tycker vi och vi ser nu att alla våra lösningar går att integrera med Swish, förutsatt att man har ett Swish handel eller Swish företag-konto. Att äntligen kunna erbjuda våra kunder att hämta sina iZettle produkter direkt i vår butik känns också väldigt bra, iZettle har verkligen fyllt en lucka vi tidigare hade i vårt sortiment, säger Fredrik Johansson

Helt egna

Kassahuset står på egna ben och har valt att inte vara knuten till någon specifik leverantör eller fabrikat. Man är sin egen och man väljer de leverantörer man tycker är bäst i branschen. Kraven är extremt höga på såväl hårdvara som mjukvara och inte minst service och support och just när det gäller kassasystem, och i synnerhet i vissa branscher, får det helt enkelt inte gå fel eller stå stilla.

Lösningar via nätet

Idag har Kassahuset kunder i stort sett från Malmö upp till Riksgränsen och man har en omfattande försäljning på nätet. Företaget har ett gott rykte och kunderna hittar ofta hit på rekommendation från andra kunder.

- Vi är olika som människor. Vissa vill bestämt komma hit och träffa oss på plats när de diskuterar sina utmaningar och behov – och andra nöjer sig med att beställa via vår webshop. Man kan ju sitta i stort sett var som helst och skaffa sig en betallösning och ett kassasystem utan att överhuvudtaget träffa oss. Man pratar kanske lite på telefon, mailar och sedan beställer man. Allt fysiskt packas och skickas och i övrigt sker allt annat via nätet. På så sätt finns vi överallt – från Malmö till Varberg, Eskilstuna, Örebro eller i Kalix, säger Fredrik Johansson, och fortsätter:

- Sedan har vi ett par andra specialare – Swedish Candy i Barcelona som säljer svenskt lösgodis, några företag i Danmark och även en hel del apparater i Senegal och Sydafrika. Efter lagändringen 2010 stod vi helt enkelt med ett antal maskiner som skulle vara obrukbara här i landet och då var det någon som kom på att man kunde ta med till, Sydafrika och Senegal i det här fallet, för att sälja till nystartade företag där.

Hyr eller köp

Hos Kassahuset väljer du att hyra eller köpa. Att hyra sitt system (12-60 månader) till en låg månadskostnad är något som många föredrar. Det är en enkel och problemfri tillvaro och man är garanterad service och support längs vägen – något som kan kännas både bekvämt och tryggt.

- Sedan har vi såklart även korttidshyra för enstaka evenemang och annat. Vi erbjuder en mycket attraktiv helghyra för ett kassaregister samt en iZettle kortterminal där man betalar 1485:- i hyra för kassaregistret inklusive telefonsupport - och 499:- för iZettle-kortterminalen Men denna köper och äger man och i nästa läge behöver man bara komplettera med ett kassaregister, säger Fredrik Johansson.

Framtiden är nu

I Kassahusets värld sker det förändringar dagligen och man har hela tiden ett öra mot rälsen och ett öga mot horisonten.

- Vi ser ju hur betalningssätten förflyttar sig och det skapas ny och enklare teknik som ska vara säkrare och mer effektiv. Vi ser att man i restaurangvärlden nu kikar på beställnings- och betallösningar direkt på hemsidan istället för att utveckla appar. Vi ser hur de fysiska butikerna nu erbjuder Klarna-lösningar och delbetalningar direkt i butik. Något som vi måste förhålla oss till och redan har integrerat i våra system – och samtidigt försöker vi vara ute och synas och höras bland blivande företagare om vad som gäller och vad vi kan erbjuda hos oss, säger Patrik Svidén