ANNONS

Möt våren hos Däckline

Sakta men säkert stiger kvicksilvret i termometern och vi börjar så smått snegla på våra mer eller mindre slitna vinterdäck. En av de härligaste känslorna på året kan mycket väl vara dagen när man skiftar och får på de tysta – kanske till och med nya - sommardäcken. Och unnar man sig dessutom en uppsättning nya fälgar så blir känslan än större.

Hos Däckline på Kvarnstensgatan är det full fart i däckverkstaden. Även om året i övrigt fylls av såväl lagningar som skiften, balanseringar och en hel del försäljning av det egna fälgmärket IMAZ Wheels – så är det ändå i april som det blåser upp rejält hos Helsingborgs kanske mest etablerade däckverkstad.

- Vi har en fantastisk verksamhet här och vi erbjuder såväl bokade tider som drop-in tider. Man ska kunna komma in spontant och det är så gott som alltid minimala väntetider eftersom vi alltid tilldelar några av våra sju liftar till just drop-in kunder, säger Imad Doudar som är en av grundarna till Däckline i Helsingborg.

Alla däckfabrikat

Hos Däckline i Helsingborg är man specialister på däck och fälg. Med lång och gedigen branscherfarenhet ger man bra och snabb service, goda råd och snabba byten till såväl Helsingborgare som tillresta. Lokalerna är väl tilltagna och det är luftigt och fräscht. För dig som kommer och skiftar finns det alltid god fika att tillgå.

- När det gäller däck så tillhandahåller vi alla kända märken efter våra kunders önskemål. Alla har sina egna tankar om vilka däck man tycker är bäst men vår uppgift är att kunna ge råd och att tillhandahålla det våra kunder vill ha. Det betyder att vi för allt från Nokian till Dunlop, Goodyear, Hankook, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Vredestein och en lång rad andra märken – premium- mellanklass- och budgetdäck till såväl sommar som vinter helt enkelt, säger Imad Doudar.

Begagnade däck

Inte sällan händer det att någon bilägare letar efter ett däck som inte är alldeles nytt och då är det ett utmärkt läge att ta sig till Däckline. Här säljer man såväl begagnade däck som begagnade fälgar – både stålfälgar och aluminiumfälgar. En god idé är att ringa innan och kolla vad som finns.

Fräscht och nytt på bilen

Däck är färskvara och får aldrig bli torra och stumma. Hos Däckline är det rejäl omsättning i hyllorna och vid säsongsskiftet har man självfallet stora lager av nya däck och alla däckdimensioner. Skulle man ändå mot förmodan sakna din däckdimension så tar man hem det på någon dag.

Lagning av däck

Ibland är oturen framme och från ingenstans sitter spiket eller skruven där rätt igenom däcket. Hos Däckline på Kvarnstensgatan löser man problemet på nolltid. Lagning av däck är vardagsmat för gänget i hallen och på kort tid och för en billig peng är du tillbaka på banan igen.

365 hotellnätter för några hundringar

Som en modern däckfirma erbjuder Däckline självklart även däckhotell i för ändamålet anpassad miljö - med olika typer av hantering. Att slippa släpa fram och tillbaka kan ju vara skäl nog att låta någon annan ta hand om däcken och samtidigt kan du vara trygg i vetskapen att däck och fälgar är både rengjorda och kontrollerade när du hämtar - och försäkrade under tiden de förvaras. Hos Däckline erbjuder man tre olika nivåer på däckhotell: Brons, Silver och Guld – med priser från 550:- till 750:- per säsong. Väljer du Guldförvaring så ingår däckskifte, däckförvaring, däckkontroll, försäkring samt tvätt och balansering.

Extra öppet i april

April är som sagt en hektisk period för Däckline och just därför har man valt att utöka sina öppettider för att underlätta för oss bilägare. Vardagar håller man öppet 08.00 till 18.00, lördagar 09.00-16.00 och söndagar 10.00-15.00. Du välkomnas i snygga och välskötta lokaler och bjuds på fika, samtidigt som du kan passa på att botanisera bland alla de läckra fälgar som företaget har på display i sitt kundrum.