ANNONS

Möt våren hos Däckline

Sakta men säkert stiger kvicksilvret i termometern och vi börjar så smått snegla på våra mer eller mindre slitna vinterdäck. En av de härligaste känslorna på året kan mycket väl vara dagen när man skiftar och får på de tysta – kanske till och med nya - sommardäcken. Och unnar man sig dessutom en uppsättning nya fälgar så blir känslan än större.

Hos Däckline på Kvarnstensgatan är det lugnet före stormen. Även om året i övrigt fylls av såväl lagningar som skiften, balanseringar och en hel del försäljning av det egna fälgmärket IMAZ Wheels – så är det ändå i april som det blåser upp rejält hos Helsingborgs kanske mest etablerade däckverkstad.

- Vi har en fantastisk verksamhet här och vi erbjuder såväl bokade tider som drop-in tider. Man ska kunna komma in spontant och det är så gott som alltid minimala väntetider eftersom vi alltid tilldelar några av våra sju liftar till just drop-in kunder, säger Imad Doudar som är en av grundarna till Däckline i Helsingborg.

Alla däckfabrikat

Hos Däckline i Helsingborg är man helt enkelt specialister på däck och fälg. Imad Doudars farbror Mustafa var den som en gång drog igång det som från början hette Gåsebäcks däck 1996, och han är fortfarande synnerligen aktiv och verksam. Sedan cirka sju år tillbaka finns man alltså på den nya adressen, Kvarnstensgatan - och kärnan i verksamheten är fortfarande däck och fälg.

- När det gäller däck så tillhandahåller vi i stort sett alla de etablerade fabrikaten efter våra kunders önskemål. Alla har sina egna tankar om vilka däck man tycker är bäst men vår uppgift är att kunna ge råd och att tillhandahålla det våra kunder vill ha. Det betyder att vi för allt från Nokian till Dunlop, Good Year, Hankook, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Vredestein och en lång rad andra märken – premium- mellanklass- och budgetdäck till såväl sommar som vinter helt enkelt, säger Imad Doudar.

Ta med – eller köp på plats

Hos Däckline har man stora lager av nya däck och alla däckdimensioner. Skulle man mot förmodan sakna din däckdimension så tar man hem det på någon dag. Skulle du ha köpt däcken någon annanstans och vilja ha dem satta på fälg innan de sätts på bilen så går det också alldeles utmärkt.

- Vi har inga åsikter om det, men vi gillar såklart om du köper däck av oss. Gör du inte det utan köper på annat håll så ska du bara verkligen kolla så att det är däck som är ämnade för våra vägar och våra klimat här i Sverige. Vi vill ju helst inte medverka till att du hamnar i problem på grund av ”fel” däck på bilen - men annars fungerar det som vanligt – vi har en avgift per däck när vi monterar och vi ser till att du blir nöjd hela vägen. Precis som det ska vara, säger Imad Doudar.

365 hotellnätter för några hundringar

Som en modern däckfirma erbjuder Däckline självklart även däckhotell i för ändamålet anpassad miljö - med olika typer av hantering. Att slippa släpa fram och tillbaka kan ju vara skäl nog att låta någon annan ta hand om däcken och samtidigt kan du vara trygg i vetskapen att däck och fälgar är både rengjorda och kontrollerade när du hämtar - och försäkrade under tiden de förvaras. Hos Däckline erbjuder man tre olika nivåer på däckhotell: Brons, Silver och Guld – med priser från 550:- till 750:- per säsong. Väljer du Guldförvaring så ingår däckskifte, däckförvaring, däckkontroll, försäkring samt tvätt och balansering.

Extra öppet i april

April är som sagt en hektisk period för Däckline och just därför har man valt att utöka sina öppettider för att underlätta för oss bilägare. Vardagar håller man öppet 08.00 till 18.00, lördagar 09.00-16.00 och söndagar 10.00-15.00. Du välkomnas i snygga och välskötta lokaler och bjuds på fika, samtidigt som du kan passa på att botanisera bland alla de läckra fälgar som företaget har på display i sitt kundrum.