ANNONS

IMAZ Wheels – fälgdesign och stil i eget märke

På Kvarnstensgatan i Helsingborg finns ett av Skånes, kanske Sveriges hetaste företag för däck och fälgar. 1996 startade Imad Doudars morbror, Mustafa, det som då blev Gåsebäcks däck och sedan cirka sju år tillbaka finns man alltså på den nya adressen. Kärnan har alltid varit däck och fälg men sedan flytten har man dessutom skapat sig en unik position som fälgtillverkare med egen design och ett rejält sortiment.

- Från början var vi knutna till en större europeisk kedja men sedan vi valde att lämna dem står vi helt på egna ben. Det gör oss också helt unika och vi ser att man både färdas långt för att komma hit och ta del av vårt sortiment – och att vår digitala plattform växer starkt för varje dag, säger Imad Doudar som är en av grundarna till Däckline.

Specialfälgar med design och känsla

Fälgar är hett och fälgar är i många fall något helt personligt. IMAZ Wheels är inte premium och inte low-budget. Det är ett sortiment med specialfälgar som väl tillgodoser den största delen av användarna och det fina är att man kan nå produkterna varifrån som helst. Företagets e-handel och webbshop har vuxit rejält under den tid den funnits och man jobbar konsekvent och kontinuerligt för att göra den ännu bättre och ännu mer attraktiv för användaren.

IMAZ Wheels - ett eget fälgmärke växer fram

Första fälgmodellen såg dagens ljus runt 2016 och det tog ungefär ett år att få den på plats. Att skapa ett nytt varumärke tar tid och att hitta rätt i rollen som fälgdesigner är något som också kräver tid, idéer och engagemang. 16 fälgmodeller i olika färger – för olika däckdimensioner finns i sortimentet idag och i april kommer det ännu en nyhet och familjemedlem. En läcker konkav fälg med lite mer ekrar som är gjord helt med Flow Form-teknik.

Konkav och Flow Form

Idag är så gott som alla fälgar tillverkade i aluminium och historiskt så har alla aluminiumfälgar gjutits i tillverkningen. Nuförtiden riktas blickarna mer mot den så kallade Flow Form-tekniken där maskiner ”masserar” aluminiumet och grundformen under hög värme för att skapa en färdig fälg – en teknik som påminner lite grand om drejning där man ur ett stycke material skapar en form genom bearbetning. Flow Form är en helt ny teknik som gör materialet både starkare, rundare och lättare. Under processen har man full kontroll på mått, godstjocklek och dimensioner och genom tekniken sänker man också vikten på varje fälg med bortåt 15%.

Återförsäljare och privatköp

IMAZ Wheels är idag dels en serie Flow Form-fälgar och en serie med traditionellt gjutna aluminiumfälgar. Antingen kommer man till Däckline på Kvarnstensgatan eller så vänder man sig till sin lokala däckverkstad. För två år sedan började det röra sig och idag har IMAZ Wheels ett rejält återförsäljarnät med bortåt 100 återförsäljare från Skåne till Uppsala.

- Vi välkomnar såklart ännu fler återförsäljare av våra IMAZ Wheels-fälgar och det är en enkel sak att bli det. Man går helt enkelt in på hemsidan och gör en ansökan – sedan kontaktar vi och har ett samtal kring samarbetet. Som samarbetspartner beställer man lätt sina varor via ÅF-zonen på vår hemsida och fälgarna skickas smidigt med bil hem till porten, säger Imad Doudar och fortsätter:

- Även om vi också är en däckfirma så ser vi att vi tas emot mycket väl. Samarbete framför konkurrens är nyckeln och vi blir spontant väl mottagna hos de andra däckfirmor vi besöker och vårt sortiment blir väldigt uppskattat. Vi är helt enkelt en modern fälgtillverkare bland övriga med ett attraktivt sortiment och i takt man ser att våra fälgar efterfrågas så knyts banden allt starkare, säger Imad Doudar.

Egen E-handel

Trenderna svänger och från att ha varit mycket krom och annat så är det nu till exempel mycket guld, blått, svart, rosa och candy red som efterfrågas. Fälgar har blivit ett statement och något som man vill använda för att förhöja, förbättra och komplettera bilens känsla och designspråk. Hos IMAZ Wheels/Däckline har man över 20 000 fälgar i lager och tillgängligheten är hög.

För privatpersoner går det utmärkt att beställa nya fälgar – med eller utan däck – via Däcklines webbplats www.dackline.se. Här finns en tydlig och enkel navigering där man med hjälp av sitt registreringsnummer hittar rätt dimension och sedan är det bara att leta och inspireras av det däcksortiment som ligger på sajten. När man väl bestämt sig är det bara att klicka på ok och betala. Här finns smidiga betalningsalternativ för kort- faktura- eller delbetalning. Däcken och fälgarna kommer snyggt och prydligt levererade hem till dörren och sedan är det bara att boka till hos däckfirman och få allt på plats. Vill man istället montera själv så går det utmärkt, IMAZ Wheels gör balansering och sätter rätt däcktryck inför varje leverans.