ANNONS

Jämförelsesida gör det lättare att hitta rätt lån utan UC

När du ska teckna ett lån, finns det många olika saker du bör ha i åtanke. Exempelvis så behöver du ha järnkoll på vilket typ av lånebelopp det är du ska teckna, vilken löptid du helst bör ha på lånet, vilken ränta som är mest fördelaktig och marknadsmässig, vilka villkor och rättigheter du har när du tecknar ditt lån och mycket, mycket mer.

Trots att de allra flesta tar flera lån under livet, är det oerhört krångligt att hitta rätt i lånedjungeln och finna rätt lån för just dig på ett enkelt sätt. Dessutom behöver du ta ställning till vilket kreditupplysningsföretag du vill ska genomföra en kreditupplysning på dig när du tecknar lån. Det vanligaste alternativet är att banker använder sig av UC, eller Upplysningscentralen, för att utföra en kreditupplysning och på så vis kontrollera din betalningsförmåga.

Många vet dock inte att flera kreditupplysningar som har utfärdats av samma kreditupplysningsföretag på samma person kan antyda att du har bristande betalningsförmåga. Detta beror främst på att ett företag som UC sparar uppgifterna om dina tidigare kreditupplysningar och detta kan i värsta fall leda till att du får sämre ränta och villkor när du tecknar framtida lån. På grund av detta kan det vara en god idé att strategiskt sprida ut sina mindre lån hos aktörer som inte använder sig av just UC som kreditupplysningsföretag. Även om svensk lag dikterar att alla långivare måste undersöka sina låntagarens betalningsförmåga, behöver man inte välja en långivare som samarbetar med UC. Med rätt teknik kan du sprida ut dina lån hos långivare som använder sig av UC:s konkurrenter för att utföra kreditupplysningar, så att du inte behöver riskera att underminera din kreditvärdighet.

När du söker ett lån utan kreditupplysning från UC är det dock precis lika viktigt som annars att garantera att du tar ett lån med bra villkor. Dessutom måste man undersöka hur hög eller låg räntan kommer att bli i det långa loppet. När du gör detta så ska du vara noga med att inte bara se på den nominella räntan - snarare är det den effektiva räntan som avgör hur dyrt ditt lån kommer att bli i slutändan. Den effektiva räntan tar nämligen med alla typer av avgifter som annars kan vara svåra att få insikt i, innan du har tecknat ditt lån. Det allra bästa alternativet för dig som söker ett lån är att använda dig av en jämförelsetjänst. Detta innebär att du kan få en helhetsbild över vilka villkor som olika aktörer har, vilka räntor som är marknadsmässiga, och vad man kan förvänta sig när man ska teckna ett lån. Detta är bra även om du ska söka ett lån hos din traditionella bank, då det ger dig en inblick i lånevärlden och nyttig kunskap om hur lån utformas. Jämför lån utan UC hos Fair-laan.se innan du binder upp dig. Din plånbok kommer att tacka dig!