ANNONS

Upptäck en magisk höst i Skånes Djurpark för hela familjen

En alldeles magisk spänning sprider sig över Skånes Djurpark när hösten kommer. Naturen förgylls av höstens färger och brunsttiderna är ett faktum bland våra nordiska djur vars vinterpälsar börjar frodas och bli tjocka och vackra. Från den 13 oktober till den 4 november kommer du att kunna ta del av en sagolik höstvärld full med spännande aktiviteter och magiska upplevelser!

Det årliga eventet Höst i Djurparken lockar varje år tusentals besökare till Skånes Djurpark, som världens största djurpark för nordiska djur,och som är belägen strax utanför Höör i mitten av Skåne. Tusentals pumpor pryder parken och gömda skogstroll lurar i varje vrå. Här får du chansen att uppleva spännande fågelmöten med ugglor och korpar, karva din egna pumpa, häng med på höstbus på världens största Fåret Shaun Land, brygg din egen trolldryck eller möt skogsväktaren i ladan och hjälp till att lösa gåtan om de förtrollade skogstrollen med mycket mer.

- Detta är en fantastisk tid när skogen börjar få sprakande färger och är vackrare än någonsin. Även för djuren är det en härlig period med frisk hög luft. Dessutom är det brunsttider för flera djur vilket alltid är spännande. Vi har i år ett riktigt späckat program som innehåller någonting för alla, gammal som ung. Självklart är djuren och naturen i fokus. Vår mission är att lära om djur och natur samt föra djur och människor närmare varandra, säger Skåne Djurparks ambassadör Christel Molin.

Slimigt rekordförsök

Den 21 oktober blir det dessutom rekordförsök när youtubern och slimeproffset Katja Jensen kommer till Skånes Djurpark. Tillsammans med fem assistenter ska hon på förmiddagen försöka slå rekordet i att göra Sveriges största slime. Och på eftermiddagen har du som besökare även möjlighet att göra ditt egna slime tillsammans med Katja.

Vill du förlänga ditt äventyr i parken så finns det även möjlighet att övernatta mitt i naturen och få en äkta vildmarksupplevelse med hela familjen. I paketet ingår övernattning i tentipi-tält med värme, tvådagarsbiljett, unika djurupplevelser, frukost & middag. Tälten är utrustade med tältmadrasser, ström, campinglykta och värme. Och i Camp Oak bor du mitt i vildmarken med björnar och vargar som din närmsta granne.

Läskig spöknatt

För dig med nerver av stål finns även möjligheten att uppleva Spöknatt i Djurparken 27 oktober och 3 november med begränsat antal platser. När mörkret faller över parken tar ondskan över, de gömda varelserna och glömda historierna kommer till liv. Vågar du upptäcka parkens hårresande spökupplevelser?

- Djurparkens nattvakt har år efter år försökt övertyga parkens folk om vad han ser på natten, men det är ingen som tror honom. Du är hans allra sista hopp och är den som kan hjälpa nattvakten att hitta bevis på att mörkrets ondska snart slukar hela parken. Spöknatt i Djurparken är en riktigt läskig och spännande upplevelse. Här är rekommenderad ålder 10 år, och barn under 16 år ska ha förälders eller annan vuxens sällskap för att delta, berättar Christel.

Välkomna att uppleva en magisk höst i Skånes Djurpark!