ANNONS

Upptäck allt som Skåne har att erbjuda dig och din familj!

Hela Skåne är fullt av oupptäckta skatter. Så varför inte samla ihop vänner och familj och ge er ut på upptäcksfärd? Barnens Skåne har allt och lite till för såväl barnfamiljer som vuxna med barnasinnet i behåll.

I Skåne finns milslånga sandstränder i tre vädersträck för lek och plask, natursköna skogar och naturreservat för skogsmullen. Utforska Skånes djurparker, busa på vattenland och badhus och utmana dina sinnen på historiska platser. För att ytterligare lyfta regionens guldkorn så har ett antal aktörer under namnet Barnens Skåne samlat det bästa som Skåne har att erbjuda för barnfamiljer.

- Tanken är att vi tillsammans ska vara en stark familjedestination som samarbetar och delar erfarenheter och bidrar till att Skåne sätts på kartan. Vi vill framför allt lyfta att Skåne har så otroligt mycket att erbjuda när det kommer till upplevelser för barn och ungdomar. Här finns ett enormt utbud av upplevelser och alla inom cirka en timmes bilresa. Steget mellan äventyr i skogen och ett stillsamt besök på något spännande museum kan knappast bli kortare, vilket gör Skåne unikt, säger Tommy Bauer, som är en av initiativtagarna till Barnens Skåne.

Är du på jakt efter häftiga naturupplevelser, roliga aktivititeter och magiska ögonblick så kan svaret finnas närmre än du tror. Barnens Skåne vill inspirera till att göra er semester till något alldeles extra, för både vuxna och barn, utan att det nödvändigtvis måste kosta en massa pengar. Roa er med allt från kanotpaddling, vattenland, äventyr på hög höjd till avkopplande spa, och bra mat till bra priser. Fördjupa dig i Skånes öppna landskap, vita stränder och frodiga bokskogar.

I samarbetet Barnens Skåne ingår idag Fotevikens museum, Glimmingehus, Hallongården, Högevall, Kungsbygget, Naturum, Skånes djurpark, Tosselilla sommarland, Vellingeblomman och Tykarpsgrottan. Tanken på sikt är dock att utöka antalet aktörer ytterligare, och även fördjupa samarbetet dem emellan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Vårt mål är såklart att arbetet med att marknadsföra Skåne för barnfamiljer, ska utvecklas vidare och att många fler besöksmål ska ansluta sig till samarbetet. I framtiden vill Barnens Skåne även ha kraft att nå ut brett med budskapet i Sverige och Danmark. På vår hemsida kan du även hitta en omfattande broschyr med information om våra olika besöksmål och tips på andra kostnadsfria upplevelser som Kullaberg och Stenshuvud. På sikt hoppas vi även kunna ta fram någon form av gemensamt rabattkort, fortsätter Tommy Bauer.

Kaseberga, Sweden - August 1, 2016: Real people in everyday life. Tourist at the public historic site of Ales stones, Swedens largest stone ship. The site is at least 1400 years old.

Kaseberga, Sweden - August 1, 2016: Real people in everyday life. Tourist at the public historic site of Ales stones, Swedens largest stone ship. The site is at least 1400 years old. Getty Images

Ett säkert tecken i sommarskåne är även alla marknader. Här trivs alla som älskar tivolin, barn som vuxna. Under hela året finns det dessutom ytterligare en stor mängd spännande evenemang, som besöksmål och orter står värd för. Så tveka inte att ta chansen att utforska Skåne på egen hand och bygg er alldeles egna kärleksrelation till Sveriges sydligaste landskap.